Filmclub Palliatieve Zorg Parkstad: De Son Vivant

Filmclub Palliatieve Zorg Parkstad: De Son Vivant

Terug naar UITagenda

Het Netwerk Palliatieve Zorg Oostelijk Zuid-Limburg organiseert samen met Filmhuis De Spiegel in Heerlen de Filmclub Palliatieve Zorg Parkstad; een ontmoetingsavond met een film die het thema palliatieve zorg aanroert.

Het programma is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij en geïnteresseerd is in palliatieve zorg: (potentiële) patiënten, hun naasten en mantelzorgers. En voor zorgverleners en hun familie, vrienden en kennissen. In een ongedwongen en gezellige sfeer biedt het netwerk hen de gelegenheid met elkaar in contact te komen, waarbij aandacht is voor ieders eigen verhaal en de mogelijkheden van palliatieve zorg in de regio Parkstad. Op dinsdagavond 28 juni is er weer een nieuwe editie! Om 20.00 avond vertonen we de film De son vivant.

De 40-jarige Benjamin (Benoît Magimel) is een zelfverzekerde toneeldocent, die wordt gediagnosticeerd met kanker aan de pancreas. Hij bevindt zich in het eindstadium en heeft niet lang meer te leven. Werkelijk geloven wil Benjamin dit echter niet. Ook zijn overbezorgde en alles controlerende moeder (Catherine Deneuve) die bij het consult aanwezig is, weigert het lot van haar zoon te accepteren. In de vier seizoenen die volgen, probeert Benjamin zijn ziekte te verwerken door onder meer zijn studenten toneelscènes te laten spelen over dood en afscheid nemen. En met behulp van de arts en de verpleegkundige met wie Benjamin een innige band opbouwt, raken moeder en zoon langzaam verzoend met het feit dat het leven van Benjamin binnenkort voorbij is.