De Buitenhof x Keith Haring

De Buitenhof x Keith Haring

Terug naar UITagenda

SCHUNCK startte in maart de challenge ‘Keith Haring de wijk in’. In het kader daarvan zijn leerlingen van vier scholen aan de slag gegaan met het maken van hun eigen kunst. Vanaf eind juni zijn de werken van een van die scholen, De Buitenhof, te bewonderen op 16 plekken in hartje Heerlen.

Met 'Keith Haring de wijk in' werden scholen in Heerlen uitgedaagd het nalatenschap van Keith Haring tot leven te laten komen. Aanleiding was de start van de expositie ‘Keith Haring: Grace House Mural’. De Buitenhof, school voor primair en voortgezet speciaal onderwijs, was een van de scholen die meteen was geïnteresseerd.

Met de werken van Haring als uitgangspunt hebben de leerlingen, in leeftijd variërend, hun eigen kunst gecreëerd. Hierbij werd gekeken naar vorm, kleur en materiaal. Zo hebben ze voor een groot deel afval- of restmateriaal gebruikt om te komen tot deze kunstwerken die stuk voor stuk een ode zijn aan Keith Haring en zijn gedachtegoed.

Bij het kunstproject zijn alle leerlingen van de school betrokken, van jong tot oud - iedere klas heeft één pop gemaakt. Zo hebben de leerlingen van Techniek de figuren gezaagd, en heeft iedere klas een eigen figuur met een eigen kleur gekregen. De leerlingen verzamelden zelf materiaal om die figuren te ‘beschilderen’. Zo werd street art zo letterlijk mogelijk geïnterpreteerd.

De werken zijn vanaf eind juni te bewonderen in de Heerlense binnenstad:
SCHUNCK, bongerd 18
Top Copy, Bongerd 19
Kwestie van aandacht, Gasthuisstraat 3
Fiedel van der Heide, Oude Veemarktstraat 12
Swing-Inn, Plaarstraat 14
Grey Label, Raadhuisstraat 48
Bloemisterij Joko, Ridderweg 57
Boekhandel Van der Velden Van Dam, Promenade 153-155
Velvet Dream Dresses, Saroleastraat 50
Pat's Tostibar, Saroleastraat 66
Delicious Store, Saroleastraat 74
Fietstempel, Willemstraat 21
Geluk van toen, Willemstraat 21
Kakauw, Oranje Nassaustraat 7
Fly Conceptstore, Oranje Nassaustraat 5A
Café Tess, Bongerd 3

Lees hier meer over het project