Paul Logister - Gilles Proust

Paul Logister - Gilles Proust

Onderhuids (reprise)

Terug naar UITagenda

"Logister schrijft al jaren grappige en goede liedjes....." - Frits Spits

In Onderhuids wordt het publiek getrakteerd op een dwarsdoorsnede van de nummers die Logister in de loop der jaren heeft geschreven. Zowel Engelstalig als Nederlandstalig. Hij wordt die avond begeleid door een liveband. Ook krijgt hij die avond bezoek van zijn alter ego Gilles Proust, die jarenlang onder zijn huid heeft gezeten. Zijn tegenpool heeft lak aan de commerciële druk van het muzikantenbestaan. Is wars van trends en op een ontwapende manier bijzonder overtuigd van zijn eigen kunnen.

De Heerlense liedjesschrijver en zanger Paul Logister komt uit een muzikaal gezin. Zijn eerste drumstel krijgt op zijn zesde – ‘een plastic ding’ - en niet veel later volgt een akoestische gitaar. Via zijn zusje ontdekt hij de muziek van The Beatles. “Ik ben geen die hard fan die alles van ze verzamelt” zegt hij. “Maar hun muziek en uitstraling spraken mij meteen aan.” De Fab Four blijken voor Logister een perfecte voedingsbodem bij het schrijven van eigen materiaal. Dat begint al op de dag dat hij zijn eerste gitaar krijgt.

“Het allerleukste aan componeren is het uitwerken, het opnemen van een ideetje en dan kijken wat het gaat doen. Het is bijna een soort verslaving.”

Vandaag
Logister genoot eerder landelijke bekendheid bij onder andere de NPO radio met het album ‘Vandaag’ (waaronder de liedjes ‘Ik lief jou’ en ‘Kamervrij’). Verder kreeg het album ‘The way to Abbey Road’ met maar liefst 5 sterren de allerhoogste waardering in het landelijke muziekblad Music Maker en Fret Magazine. Hij stond twee keer in de halve finale van de Grote Prijs van Nederland. Daarnaast schreef hij onder meer voor Volumia en Toni Wille (Pussycat).