Dreaming out loud: Future (P)roof

Dreaming out loud: Future (P)roof

Terug naar UITagenda

Tegelijkertijd met en als onderdeel van het Heerlen Rooftop Project opent op 24 juni een nieuwe editie van Dreaming Out Loud. Selvatico toont in deze expo hun visie op het onbenutte potentieel van daken.

Future (P)roof is een meeslepende tentoonstelling waarin architectencollectief Selvatico, een van de winnaars van het Heerlen Rooftop Project, haar visie geeft het onbenutte potentieel van daken. Selvatico onderzoekt hoe dit vergeten deel van de stad óók antwoord kan bieden op het gebrek aan groene zones in stedelijke omgevingen. Groene daken kunnen flink bijdragen aan het terugdringen van de nadelige gevolgen van klimaatverandering. De expo toont grote ecologische problemen, maar ook lokale, natuurlijke oplossingen. De actuele casestudy - de Countryside-installatie op het dak van de Putgraaf in Heerlen - wordt daarbij als voorbeeld getoond.

Dreaming out loud
Sinds 2021 is er bij SCHUNCK de kabinettenreeks 'Dreaming Out Loud’. Deze reeks richt zich op jonge ontwerpers en kunstenaars die nog nauwelijks een podium hebben in Limburg en de Euregio.

Future (P)roof is van 16 t/m 30 juni in de hal van het Glaspaleis te bewonderen, daarna verhuist het naar de +1 . Daar is het te zien vanaf 1 juli t/m 2 oktober 2022.