The School of Life

The School of Life

Dit heb je niet op school geleerd

Terug naar UITagenda

Een les over wat uiteindelijk écht de kwaliteit van je leven bepaalt.

Voor deze avond toveren we onze LIMBURGzaal om in een collegezaal van The School of Life. Op deze school denk je na over de belangrijkste onderwerpen uit je dagelijkse leven: werk, vriendschap, liefde, geld, familie en meer.

Wanneer is bijvoorbeeld een relatie goed genoeg? Hoe vind je werk dat bij je past? Wie ben je eigenlijk? Inzichten uit 2500 jaar cultuur en wetenschap helpen je op The School of Life een wijzer en mooier leven te leiden.  Terug in de schoolbanken onderzoek je met Martijn de Rijk en Reine Rek welke verwachtingen je van het leven hebt en waar ze vandaan komen. Je leert over de ideeën van grote denkers uit het verleden en heden en komt erachter wat je hier nu mee kan. Want het meeste wat we dagelijks bedenken, is al eens bedacht. En vaak een stuk beter.

Acteurs/docenten
Martijn de Rijk is filosoof, acteur, schrijver en regisseur, o.a. bij Noord Nederlands Toneel, Toneelgroep Amsterdam, Laura van Dolron en Theater het Amsterdamse Bos. In 2013 rondde hij een masterstudie Wijsbegeerte af aan de Universiteit van Amsterdam.

Reine Rek is spreker, coach, programmamaker en docent aan The School of Life. Zij heeft gestudeerd aan de Universiteit van Humanistiek en heeft zich gespecialiseerd in praktische filosofie.

The School of Life is opgericht door filosoof Alain de Botton en heeft vestigingen over de hele wereld.