Baboesjka & Het Russische Beest

Baboesjka & Het Russische Beest

Het Hexagon Ensemble en Joep Onderdelinden (vanaf 6 jaar)

Terug naar UITagenda

Baboesjka is in deze Russische versie van Belle en het Beest een ondernemende, jonge dame. 'Niet afwachten maar in de aanval' is haar devies: 'Kom maar op met dat Russische Beest!'

Theatermaker Joep Onderdelinden en het Hexagon Ensemble presenteren samen Baboesjka & Het Russische Beest. Het Hexagon Ensemble heeft in de afgelopen jaren een warme band gekregen met de Russische muziek, de cultuur en de mensen. Meerdere keren was het ensemble er op tournee. Politiek gezien ligt de situatie wellicht ingewikkeld in en met Rusland, maar duidelijk is dat kunst verbroedert. Ook onder het ‘Russische Beest’ blijkt een warm en toegankelijk muziek- en kunstminnend mens te zitten. Deze mooie kant laat het Ensemble met Baboesjka & het Russische Beest zien.

Het sprookje
Baboesjka’s vader is een rijke koopman met drie prachtige dochters. Hij moet voor zaken op een lange reis en vraagt zijn dochters welk geschenk hij voor hen mee terug zal brengen. De oudste dochter vraagt om een gouden tiara, de tweede wil een kristallen spiegel die haar jong en mooi zal weerspiegelen en Baboesjka, de jongste, wil de mooiste scharlaken bloem ter wereld, die ze eens gezien heeft in een droom. ‘ Waar kan ik die vinden?’ , vroeg haar vader. ‘Die moet je zoeken’, is haar antwoord…

Oude verhalen
Wij kennen het sprookje van Baboesjka als Belle en het Beest. Aan de basis van beide muzikale vertellingen staat echter een nog ouder Russisch sprookje, De scharlaken bloem van Sergei Aksakov. Tijdens de voorstelling hoor je alles over dit prachtige verhaal.

De makers
Verteller: Joep Onderdelinden
Muziek: Hexagon Ensemble
Wout van den Berg – fluit
Bram Kreeftmeijer – hobo
Arno van Houtert – klarinet
Marieke Stordiau – fagot
Christiaan Boers – hoorn
Frank Peters - piano