Carel Kraayenhof Quartet

Carel Kraayenhof Quartet

100 Jaar Piazzolla

Terug naar UITagenda

Eerbetoon aan Astor Piazzolla ter gelegenheid van zijn honderdste geboortejaar.

Voor bandoneonist Carel Kraayenhof is Astor Piazzolla een muzikale godfather. Een ware held, die zijn hele leven beïnvloed en gevormd heeft. Vanaf dat eerste moment op die hotelkamer, waarop Piazzolla aan Kraayenhof vroeg: “speel eens wat voor me jongen”, was de liefde wederzijds.

Het leven van de grote Hollander met zijn Argentijnse hartklop blijft voor altijd verbonden met de geniale Argentijnse Maestro. Als vader van de tango nuevo nodigde Piazzolla Carel persoonlijk uit om te soleren in zijn Tango Apasionado. En door het optreden van Kraayenhof bij het koninklijk huwelijk werden veel mensen diep ontroerd door de melancholische én krachtige muziek van Piazzolla. In 100 jaar Piazzolla wisselen Carel en zijn muzikale compañeros instrumentale juweeltjes van de Argentijnse maestro af met kleurrijke persoonlijke verhalen.

Vier tangueros
Als Carel het muzikale kind is van Piazzolla, dan zijn bassist Jaap Branderhorst en violist Bert Vos zijn kleinkinderen. Ook pianist Juan Pablo Dobal, afkomstig uit Buenos Aires, had al op jonge leeftijd een warme band met Piazzolla’s muziek. Hij begeleidde Amelita Baltar, de geliefde van Astor en eerste vertolkster van zijn ballades en liederen. Al meer dan 10 jaar reizen deze vier tangueros gezamenlijk over de wereld met hun Sexteto Canyengue en met het Carel Kraayenhof Ensemble. Ook namen zij samen 8 CD’s op. Speciaal voor het theatrale concertprogramma 100 Jaar Piazzolla formeerden zij het Carel Kraayenhof Quartet. 

In de pers
'Het Carel Kraayenhof Quartet maakte in woord en muziek duidelijk waarom tanguero Piazzolla in de klassieke canon hoort, in een ideaal ‘vertelconcert’ voor zowel beginners als gevorderden.' - NRC