Rosanne Philippens and friends

Rosanne Philippens and friends

Fijnzinnige kamermuziek Wolf, Françaix en Schubert

Terug naar UITagenda

Parels uit de rijke kamermuziekliteratuur

Programma
Hugo Wolf: Italiaanse Serenade
Jean Françaix: Octet voor klarinet, fagot, hoorn, 2 violen, altviool, cello en contrabas
Franz Schubert: Octet voor klarinet, fagot, hoorn, 2 violen, altviool, cello en contrabas

Rosanne Philippens was in 2020 artist in residence bij PLT. Door de pandemie hebben we echter onvoldoende van deze prachtige violiste kunnen genieten. Met plezier komt Rosanne terug naar Heerlen. Met haar ensemble speelt zij drie parels uit de rijke kamermuziekliteratuur.

Rosanne opent haar concert met de Italiaanse Serenade (1887) van Hugo Wolf. Na dit korte werk voor strijkkwartet is het octet aan zet. Het ensemble speelt een bijzonder werk dat Jean Françaix in 1972 componeerde ter nagedachtenis aan Schubert. Typisch Françaix hierin is de afwisseling van serieus-romantische en geinige momenten. Na dit mooie eerbetoon volgt een van de omvangrijkste parels uit de kamermuziek van de meester Schubert zelf. Melodie en harmonie gaan dit onvolprezen octet, dat Schubert in 1824 componeerde toen hij al ernstig ziek was, op Schubertiaanse wijze hand in hand.

Over Rosanne Philippens
Rosanne Philippens (Amsterdam, 1986) begon op driejarige leeftijd met viool spelen. Haar vioolspel kenmerkt zich door een perfecte techniek, een grote openheid en het streven om zich voortdurend te ontwikkelen. Door haar gedrevenheid en communicatieve instelling weet ze haar publiek telkens mee te slepen. Ze soleerde met grote internationale orkesten en dirigenten als Yannick Nézet-Séguin. Ze is vernieuwend en stapt met plezier én gemak over de grenzen van muzikale genres heen.