65 jaar Drumband Marijke (Dag 2)

65 jaar Drumband Marijke (Dag 2)

Terug naar UITagenda

Nog eventjes en dan is het zover. Dan vindt het jubileumweekend van drumband Marijke Hoensbroek plaats ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan van de vereniging.

Zondag 12 juni
De dag begint om 11u. met een gezellig Frühschoppen rondom Ons Trefcentrum om alvast in de stemming te komen. Het Frühschoppen en de rest van de dag zullen muzikaal opgeluisterd worden door Hurricane2. Een duo dat zijn sporen al ruimschoots verdiend heeft in de muzikale wereld.

Na het Frühschoppen beginnen we langzaam warm te lopen voor de jubileumoptocht. Vanaf 13u. zullen de deelnemende verenigingen zich muzikaal komen aanmelden bij Ons Trefcentrum.

En om 14.30u. start dan de jubileumoptocht vanaf Ons Trefcentrum. Er hebben zich maar liefst 15 verenigingen aangemeld. En drumband Marijke is er trots op dat het gelukt is om een zeer gevarieerd deelnemersveld bij elkaar te krijgen waarin veel verschillende disciplines van de korpsmuziek vertegenwoordigd zullen zijn in verenigingen van groot tot klein.

De deelnemende verenigingen zijn Drumband Harmonie St. Cecilia 1866 - Geleen, Drumfanfare en Majorettenpeloton Parcifal - Brunssum, Drumband Fanfare Les Amis Réunis - Ransdaal, Drumband Kurkapel Falcobergia - Valkenburg, Coriovallum Pipe Band – Heerlen, Drumband Koninklijke Harmonie St. Caecilia – Beek, Jachthoorn- en Trompetterkorps Edelweiss – Heerlen, Koninklijke Fanfare St.-Joseph – Heerlerheide, Fluit- en Tamboerkorps Excelsior – Montfort, Drumband St. Rochus – Hulsberg, Schutterij St. Laurentius – Meeswijk (B), Drumband Harmonie St.-Michaël - Maastricht-Heugem, Showband Corio – Heerlen, Fluit- en Tambourcorps St. Paulus – Landgraaf, Klaroenkorps Harmonie Amicitia – Banholt. U ziet, een zeer gemêleerd gezelschap. En als het een beetje meezit zullen ook de muziekvrienden van de St. Rochus Musikanten uit Wegberg (D) nog hun opwachting maken. Vermeldenswaard is nog het feit, dat maar liefst 3 deelnemende korpsen aan de jubileumoptocht later ook te bewonderen zullen zijn op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade!

Optochtroute
Op de bijgaande plattegrond kunt u de route van de optocht zien, zodat u een leuk plekje kunt uitzoeken om eindelijk weer eens te genieten van langstrekkende korpsen, die u trakteren op een mooi stukje muziek. Het defilé vindt plaats tegen het einde van de optocht op de Mgr. Feronlaan. Als u genoten hebt van de optocht, is het aan te bevelen om daarna een plekje te zoeken bij het defilé. Dat is de plek waar de korpsen vaak een tandje bijzetten en nog iets extra’s laten zien en horen. Na de optocht is er nog een gezellig samenzijn rond Ons Trefcentrum.

Publieksprijs
Tijdens de optocht en het defilé zullen de verrichtingen van de muziekverenigingen beoordeeld worden door een publieksjury; deze zal worden gevormd door mensen, die langs de kant van de weg naar de optocht en het defilé staan de kijken, het publiek dus.

Om 17u. zal de winnaar van de Publieksprijs bekend gemaakt worden. En daarmee eindigt dan ook het jubileumfeest van drumband Marijke.