Van Baerle Trio

Van Baerle Trio

Mozart, Brahms & Chauddon

Terug naar UITagenda

‘Extreem getalenteerd en nauw op elkaar ingespeeld.’ - NRC

Het Van Baerle Trio is één van de meest gerenommeerde kamermuziekensembles van ons land. Keer op keer weten pianist Hannes Minnaar, violiste Maria Milstein en cellist Gideon den Herder te verrassen met hun fenomenale spel en originele programma. In Heerlen geniet u van de bijzondere kwaliteiten van dit trio met drie prachtige stukken voor piano van Mozart, Brahms en Chausson.

Het Van Baerle Trio ontleent zijn naam aan de straat waar de muzikale wortels van de drie getalenteerde musici liggen: de Van Baerlestraat in Amsterdam. Hier ontmoetten zij elkaar tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Op een steenworp afstand van het Concertgebouw, dat de drie als hun muzikale thuis beschouwen.

Een prachtig oeuvre
De debuut-cd van het Van Baerle Trio met werken van Saint-Saëns, Loevendie en Ravel werd bekroond met een Edison Klassiek 2013. Hierna bracht het ensemble de Piano Trio’s van Mendelssohn uit. Het heeft alle Piano Trio's van Beethoven opgenomen en met het Residentieorkest heeft het Beethoven's Triple Concerto vereeuwigd. De opnames en ook de concerten werden telkens in de nationale en internationale pers met veel enthousiasme en sterrenrecensies ontvangen.

Programma
Mozart - Pianotrio in G K.496
Brahms - Pianotrio in c op.101
Chausson - Pianotrio in g op.3

Van Baerle Trio
Hannes Minnaar – piano
Maria Milstein – viool
Gideon den Herder – cello