Fresku

Fresku

In de lucht

Terug naar UITagenda

Méér hiphop! Als ons een ding duidelijk is geworden na uitverkochte shows in de Nieuwe Nor in 2012 en 2015, is het wel dat Heerlen klaar is voor deze legend. Met trots presenteren we (misschien wel) de meest veelzijdige man uit Eindhoven: Fresku. Woordkunstenaar, rapper, cabaretier. Deze man kan alles en staat op vrijdag 10 juni in onze grote zaal!

Nadat hij in 2008 het nummer “Brief Aan Kees” uitbracht, gericht aan Kees de Koning, werd hij getekend bij het befaamde label Top Notch. Hier bracht Fresku meerdere succesvolle albums uit waaronder zelfs een album met MocroManiac genaamd Juice in 2017. Dat Fresku meer kon dan alleen muziek maken werd al in de begindagen van zijn carrière duidelijk door de sketches die hij samen met Teemong op YouTube uitbracht. In 2016 debuteerde hij officieel als cabaretier in zijn one-man show ‘Welkom bij de Fresku show’. Stoppen met het maken van muziek deed hij nooit, en in oktober 2021 bracht hij zijn laatste plaat “In De Lucht (deel 1)” uit. Een album gebaseerd op intuïtie en 'hetgeen er in de lucht hangt’.