Appeltaartmatinee Rangel Silaev

Appeltaartmatinee Rangel Silaev

Silaev, Rachmaninov, Prokofiev en Debussy

Terug naar UITagenda

De jonge pianist Rangel Silaev verrast met virtuoos en emotioneel pianospel.

Naast enkele eigen composities speelt dit 21-jarige talent hoogtepunten uit het piano-oeuvre van Rachmaninov, Prokofiev en Debussy. Na dit bijzondere concert geniet u van een gratis kop koffie of thee met (appel)taart.

Pianist, componist en producer Rangel Silaev (2000) begon met pianospelen toen hij vijf jaar was. Hij was de jongste leerling van het YMA conservatorium van Tilburg. Hij volgde masterclasses bij buitenlandse docenten en bij de Imola Piano Academy. Vanaf september 2014 volgt Rangel zijn interne opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Groot talent
Rangel treedt veelvuldig op in binnen- en buitenland. Hij won het Prinses Christina Concours, het Internationaal Novak pianoconcours in Tsjechië en de Meesterproef bij de Doelen. Hij ontving de onderscheiding Classic Young Masters ontvangen en de Gouden Label aanmoedigingsprijs van Klassiek Centraal in België. Op televisie was hij onder andere te zien in het NPO1-programma Alles voor je kind , gepresenteerd door Katja Schuurman en Podium Witteman.

Een heerlijk matineeconcert
In zijn Appeltaartmatinee in Heerlen speelt Rangel naast zelf gecomponeerde eigentijdse muziek ook enkele hoogtepunten uit het klassieke repertoire:

Rachmaninov: Etude tableaux opus 39 nr. 9
Prokofiev: Sarcasms
Debussy: Reflets dans l 'eau