Illusions Perdues

Illusions Perdues

Terug naar UITagenda

Lucien is een jonge dichter op het Franse platteland. Hij heeft grootse plannen en gaat zijn geluk beproeven in Parijs, bijgestaan door zijn adellijke beschermvrouw. In de overweldigende stad wordt hij echter al snel op zichzelf terug geworpen. Hij ontdekt dat achter de schermen de wetten van het geld en de valse schijn heersen. Een reputatie is net zo kwetsbaar als de ziel. Lucien zal liefhebben en hij zal lijden. Zal hij ook zijn illusies verliezen?

Het Franse kostuumdrama Illusions Perdues is een verfilming van het gelijknamige boek van Honoré de Balzac en toont een samenleving waarin alles te koop is en verkocht wordt. Het schetst een kleurrijk, decadent en enigszins ontluisterend beeld van de welgestelde Parijse burgerij.

Illusions Perdues werd onderscheiden met maar liefst zeven César Awards, waaronder die voor Beste Film, Beste Cinematografie, Beste Scenario en Beste Kostuums. Benjamin Voisin en Vincent Lacoste werden voor hun acteerprestatie bekroond. Naast hen zien we ook Cécile de France, Xavier Dolan en Gérard Depardieu.