Zero Waste wandeltour Heerlen

Zero Waste wandeltour Heerlen

Terug naar UITagenda

Wil je weten hoe je boodschappen doet met minder plastic? En bij welke winkels je terecht kunt met je eigen bakjes en zakjes? Wil je anderen ontmoeten die ook graag minder plastic gebruiken? Ga dan met ons mee op pad. Op deze allereerste tour in Heerlen pakken we meteen goed uit!

Wat gaan we doen?
– Gidsen Kyra en Vera hebben een mooie wandeltour langs Zero Waste locaties in Heerlen voor je samengesteld. Onze gidsen hebben er ieder op hun eigen manier voor gekozen om anderen duurzaam te inspireren, ze vertellen daar graag over. Ze delen graag met jou bij welke adressen je terecht kan met je eigen verpakkingen, en waar je plasticvrije producten kan kopen. Samen bezoeken jullie deze favoriete adressen op een leuke uitgestippelde route. Zo krijg je als deelnemer de fijnste tips en is afvalvermindering helemaal niet zo moeilijk meer!

– We bezoeken ten minste 5 locaties, met een divers aanbod, zoals bulk/drooggoed, vers aanbod/toko/groenten, lunchroom/koffiezaakje. Deze locaties kun je ook na de tour herkennen aan de Zero Waste raamsticker, met daarop "Neem gerust je eigen verpakking mee". Je ontmoet toffe duurzame ondernemers die vaak ook een goed verhaal te vertellen hebben. Laat je inspireren!

- De tour zelf duurt ongeveer 2,5 uur. Na afloop drinken we nog een kopje koffie en is er een fijne gelegenheid om nog na te praten met elkaar. Dat wordt altijd als heel waardevol beoordeeld.

Wat neem je mee?
- Goede schoenen;
- Je eigen boodschappentas(sen), en herbruikbare potjes, bakjes en zakjes, voor aankopen onderweg;
- Een beker voor koffie of thee (niet noodzakelijk).

Deelnemende locaties in Heerlen zijn o.a. Grey Label, Brunchbar, Holland & Barrett, MBxApothecary/Het Parapluiehuis en Rousseau Chocolade.