Chris Verlaan

Chris Verlaan

Man in de Maak

Terug naar UITagenda

Met Man in de Maak maakte Chris Verlaan, data-analist uit Almere, niet alleen zijn debuut. Hij won er ook glansrijk de jury- én publiekprijs van Cameretten 2018 mee.

“Word autist, word autist het is beter dan verkrachter of zelfmoordterrorist." Dat zong Chris Verlaan tijdens Cameretten in een uitverkocht Luxortheater in Rotterdam, waarop het publiek hem tot winnaar kroonde. De jury volgde het publiek in zijn oordeel en kende Chris de juryprijs toe: “Hij lijkt geïnspireerd door mensen als Kees Torn en Hans Dorrestijn; zijn voorstelling heeft een grote grapdichtheid."

De vinger op de zere plek

In Man in de Maak legt Chris de vinger op de zere plek; bij hem, bij u en om ons heen. Soms fijnzinnig, soms bitterzoet maar de liefdevolle klappen zijn altijd doordrenkt met vrolijk makend cynisme en pessimisme. “Verlaans stijl is origineel en tegelijkertijd traditioneel qua vorm, met afwisselend hilarische liedjes en korte verhalen die druipen van zelfspot en cynisme”, aldus de Volkskrant.

In de pers

  • “Hilarische teksten’ en ‘aan zelfspot ontbreekt het Chris Verlaan geenszins." – Trouw
  • “Een bijzonder talent." – de Volkskrant
  • “Zijn programma is persoonlijk maar in sterke woordgrapjes raakt hij ook aan wereldse zaken en de actualiteit.” – Telegraaf
  • “Chris Verlaan, antiheld, die met zijn trage energie en dito lichaamsbewegingen op de lachspieren werkt.” – Het Parool

Verplaatsing - De oorspronkelijke datum van deze voorstelling was 30 januari 2021 (daarna verplaatst naar 30 april 2021), maar door de Covid-19 ontwikkelingen is de voorstelling wederom verplaatst naar de bovenstaande datum. Kaartkopers die voor de oorspronkelijke datum een kaart hebben besteld, hebben een e-mail van ons ontvangen over de afwikkeling van de tickets.