Een Meeuw

Een Meeuw

Toneelgroep Maastricht

Terug naar UITagenda

Na de succesvoorstellingen Noem het maar liefde en Peachez zetten Ilja Leonard Pfeijffer en Michel Sluysmans hun samenwerking voort in een vernieuwende versie van een echte toneelklassieker: Anton Tsjechovs De Meeuw. Wendell Jaspers en Thijs Römer spelen de hoofdrollen in deze ernstige komedie over onvervulde verlangens, getroebleerde familiebanden en vooral: heel veel liefdesverdriet.

Het verhaal
Het stuk speelt zich af in een theaterfamilie. Moeder Arkadina (Jaspers) staat als actrice aan de top van haar roem, maar voelt de hete adem van de jongere generatie in haar nek. Ze heeft een relatie met de sterschrijver Trigorin (Römer), wiens talent kleiner is dan zijn bekendheid doet vermoeden. Arkadina’s zoon Kostja droomt van een carrière als toneelschrijver, zijn vriendinnetje Nina wil actrice worden. Alle personages hopen op een mooier leven. Vergeefs. Want dromen van een ander leven is altijd mooier dan dat leven zelf.

Een tragikomisch gevecht
Een Meeuw van Pfeijffer en Sluysmans wordt een moderne, sprankelende interpretatie van Tsjechovs klassieker. Een tragikomisch gevecht met de zinloosheid van het bestaan. En een feest van mislukkingen, bevolkt door personages die spijt hebben van het verleden, dromen van de toekomst, maar vergeten te leven in het nu. Smachtende zielen die het geluk net niet binnen handbereik hebben. Het kan niet anders dan dat het publiek zich hierin zal herkennen.

In de pers
Over Noem het maar Liefde (2019)
“Een feest van een voorstelling.” – de Volkskrant ★★★★★ over
“Een eclectische kijk op liefde en verlangen” – NRC★★★★
“Zeldzaam geslaagd, alles klopt.” – Scènes.nl ★★★★★

Over Peachez (2019)
“Beste voorstelling van het jaar.” – Elsevier ★★★★★
“Een serene, bijna abstracte regie van Michel Sluysmans.” – de Volkskrant★★★★
“Een bloedmooie ode aan de liefde.” Holland Media Combinatie★★★★

Credits
Tekst: Ilja Leonard Pfeijffer
Regie: Michel Sluysmans
Spel: Wendell Jaspers, Thijs Römer, Jouman Fattal, Tarik Moree, Esther Scheldwacht, Dries Vanhegen, Emma Buysse, Tim Helderman
Decorontwerp: Michiel Voet
Lichtontwerp: Bart van den Heuvel
Kostuumontwerp: Sabine Snijders
Dramaturgie: Paul Slangen
Producent: Toneelgroep Maastricht