Ali & Ava

Ali & Ava

Terug naar UITagenda

Ali is een altijd goedgehumeurde en betrokken huisbaas. Wanneer hij een kind van een van zijn huurders van school haalt, biedt hij Ava, een in Ierland geboren lerares en alleenstaande moeder van vijf, een lift aan. Ze hebben meteen een klik door hun gedeelde liefde voor muziek, ook al verschilt de smaak van Ali met zijn voorkeur voor heftige Britse punk en hiphop met die van Ava.

Er bloeit een relatie op die al snel wordt overschaduwd door de sporen van Ava’s eerdere relatie en het ineenstorten van het huwelijk van Ali. Regisseuse Clio Barnard werd voor deze film geïnspireerd door mensen die zij ontmoette tijdens het maken van haar veelgeprezen speelfilm The Selfish Giant.

Ali & Ava staat in de traditie van Ken Loach’s sociaal bewogen realisme, maar is warmer en hoopvoller. Acteurs Adeel Akhtar en Claire Rushbrook zetten Ali en Ava neer als vijftigers die hun geloof in de liefde niet hebben verloren. Het alledaagse leven is hen genoeg, hun liefde vooral teder.

Ali & Ava is een optimistische, romantische film die zich afspeelt in de sobere setting van de voormalige industriestad Bradford. De score met muziek, van The Specials en Bob Dylan tot recente pophits, dragen bij aan de energieke sfeer van de film.