After Yang

After Yang

Terug naar UITagenda

In de nabije toekomst heeft iedereen een robot in huis. Zo ook Jack en zijn vrouw Kyra. Hun androïde Yang fungeert als oudere broer voor hun dochter Mika. Maar dan begeeft Yang het. Jack doet er vervolgens alles aan om Yang weer tot leven te wekken. Tijdens die verwoede zoektocht hervindt Jack de connectie met zijn vrouw en dochter en worden zijn ogen geopend.

After Yang is de tweede film van regisseur Kogonada. Kogonada is een pseudoniem; zijn echte naam is niet bekend. Hij baseerde zich op het korte verhaal Saying Goodbye to Yang van Alexander Weinstein en creëerde een subtiel science-fictionverhaal over wat het betekent om mens te zijn in een wereld waarin mensen meer verbonden zijn met technologie dan met elkaar.

Kogonada is niet uit op kicks, stunts en speciale effecten, maar troost door op de niet altijd even zichtbare schoonheid van het alledaagse te wijzen. After Yang ging vorig jaar in première op het filmfestival van Cannes en werd daar enthousiast ontvangen. Een aanrader voor elke filmliefhebber.