Jim White

Jim White

Terug naar UITagenda

Country noir met de likes van David Byrne

Jim White is een gerespecteerde naam in de country- en rootsmuziekscene. Hij werd ontdekt door David Byrne, zanger van de Talking Heads, en werkte samen met ronkende namen als Joe Henry en Bill Frisell.

Jim maakt dromerige nummers waarin folk, country, americana, bluegrass en pop op een beklemmende manier voorbij komen. Niet voor niets wordt hij ook The king of country noir genoemd. Zij inspiratie haalt uit het jarenlange globetrottenen en de vele bijbaantjes die hij had van taxichauffeur in New York, bokser, dominee, fotograaf en pro-surfer tot fotomodel in Milaan en Amsterdam.

Waffles, Triangles & Jesus

In 2003 brak Jim door met de over hem gemaakte roadmovie Searching for the Wrong Eyed Jesus. In deze film wordt hij gevolgd op zijn tochten door de southern states, waar hij muzikale kompanen ontmoet als 16 Horsepower, the Handsome Family en Johnny Dowd. In het najaar van 2017 verscheen zijn album Waffles, Triangles & Jesus waarmee Jim ook te zien was in VPRO’s Vrije Geluiden. Nieuw werk is onderweg.

Verplaatsing - De oorspronkelijke datum van deze voorstelling was 21 maart 2020 (daarna verplaatst naar 29 mei 2021), maar door de Covid-19 ontwikkelingen is de voorstelling verplaatst naar de bovenstaande datum. Kaartkopers die voor de oorspronkelijke datum een kaart hebben besteld, hebben een e-mail van ons ontvangen over de afwikkeling van de tickets.