Dutch Jazz Heritage Trilogy - Part Two: Count Basie & Frank Sinatra

Dutch Jazz Heritage Trilogy - Part Two: Count Basie & Frank Sinatra

Terug naar UITagenda

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en Parkstad Limburg Theaters presenteren samen de drieluik 'Dutch Jazz Heritage'. In elk van deze concerten staat een legendarische jazzlegende centraal. Na Miles Davis zoeken we nu de chemie tussen Count Basie & Frank Sinatra op.

Frank Sinatra & Count Basie

De charismatische zanger Frank Sinatra, alias de Chairman of the Board bracht menig vrouwenhart in vervoering tijdens zijn lange loopbaan. Hits als Fly Me To The Moon, My Way en New York, New York staan centraal tijdens dit wervelende concert waarin we diep in het repertoire van deze ultieme crooner duiken. Frank Sinatra speelde graag met Count Basie en zijn Orchestra, en deed dat dan ook veelvuldig. Maar liefst vijf keer stond de grootste zanger van de 20e eeuw op de planken in het Concertgebouw, en daarom brengt Jazz Orchestra of the Concertgebouw een ultieme bigband-ode aan deze bijzondere concerten.

Met solist Ruben Hein in de hoofdrol mag het publiek een flinke dosis swing, charisma en - natuurlijk - bekende hits verwachten. It might as well be swing!

Historisch concert

Onder leiding van Rob Horsting reconstrueert het Jazz Orchestra of the Concertgebouw het legendarische optreden en de sfeer van 60 jaar geleden. De beide Amerikaanse jazzgrootheden speelden toen voor het eerst in Nederland. Muziekjournalist en ooggetuige Bert Vuijsje vertelt het boeiende historische verhaal aan de hand van originele foto’s en filmbeelden. Met zijn eigentijdse vertolkingen plaatst het Jazz Orchestra of the Concertgebouw de jazz van toen in het heden.

Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw bestaat uit de beste Nederlandse jazzmusici en is stevig geworteld in de Nederlandse big band traditie. De gerenommeerde big band speelt regelmatig met gastsolisten van wereldklasse, waaronder Joshua Redman, Dr. Lonnie Smith, Christian Scott en in het verleden ook met Toots Thielemans. Het orkest won maar liefst twee Edison Awards; voor Crossroads ( 2019) en Blues for the Date (2010).

Uitvoering door

Dirigent: Rob Horsting

Teksten: Bert Vuijsje

Solist: Ruben Hein

De Trilogy

De drie concerten in deze 'Dutch Jazz Heritage Trilogy' reeks vinden plaats op:

vrijdag 12 november 2021 - Part One: Miles Davis

zondag 15 mei 2022 - Part Two: Count Basie & Frank Sinatra

zaterdag 5 november 2022 - Part Three: Ella Fitzgerald