Winnipeg Symphony Orchestra

Winnipeg Symphony Orchestra

Schuberts Onvoltooide & Berlioz' Messe Solennelle

Terug naar UITagenda

We vieren de vrijheid met een uniek concert

Het Winnipeg Symphony Orchestra komt samen met het Toonkunstkoor Amsterdam en dirigent Daniel Raiskin naar Heerlen voor een uniek concert in het kader van 75 jaar Bevrijding.

De sterke band tussen Nederland en Winnipeg ligt in de Tweede Wereldoorlog. Veel Canadezen die meevochten voor de bevrijding van Europa en Nederland maakten deel uit van regimenten die afkomstig waren uit de buurt van Winnipeg. Meer dan 7.500 Canadezen verloren hun leven in ons land.

Als eerbetoon aan Canada en zijn bevrijders is het Winnipeg Symphony Orchestra uitgenodigd voor de festiviteiten rondom 75 jaar bevrijding. In Heerlen spelen ‘de Canadezen’ onder leiding van dirigent Daniel Raiskin het romantische Eerste Vioolconcert van Bruch. Daarop volgt de wonderschone Messe solennelle van Berlioz, die overigens voor het eerst op het repertoire van het Winnipeg Symphony Orchestra staat.

Over het Winnipeg Symphony Orchestra (WSO)

Het WSO is een van de toonaangevende orkesten van Noord-Amerika. Sinds zijn oprichting in 1948 heeft het zich ontwikkeld tot een krachtig orkest dat speelt met grote dirigenten en solisten. In het kader van de bevrijdingsfeesten spelen de ‘Canadezen’ o.a. in Arnhem, Amsterdam, Rotterdam en Heerlen.

Dirigent: Daniel Raiskin
Sopraan: Renate Arends
Bariton: Henk Neven
Tenor: Andrew Haji
Toonkunstkoor Amsterdam
Winnipeg Singers
Winnipeg Philharmonic Choir o.l.v. Yuri Klaz

Over Toonkunst Amsterdam

Toonkunst Amsterdam (TKA) is een toonaangevend concertkoor met ambitie, dat de grote koorwerken afwisselt met intieme prorgamma's, waarin de veelzijdigheid van het koor tot uiting komt.

Programma

Matthew Whittall nieuw werk (opdrachtwerk van Winnipeg Symphony Orchestra)
Bruch: Vioolconcert Nr.1 in g-klein, Op.26
Berlioz: Messe solennelle (Winnipeg première)

Verplaatsing - De oorspronkelijke datum van deze voorstelling was 9 mei 2020, maar door de Covid-19 ontwikkelingen is de voorstelling verplaatst naar de bovenstaande datum. Kaartkopers die voor de oorspronkelijke datum een kaart hebben besteld, hebben een e-mail van ons ontvangen over de afwikkeling van de tickets.