Stephan Graf v. Bothmer

Stephan Graf v. Bothmer

The silent movie project: Laurel & Hardy

Terug naar UITagenda

Deze unieke theater- en bioscoopervaring neemt je mee terug in de tijd van de stomme film

The Silent Movie Projectspeelt en toont in het pianoconcert Laurel & Hardy een selectie van de beste stomme films met ‘De Dikke en De Dunne’ in de hoofdrol.

In 1929 is de carrière van Stan Laurel en Oliver Hardy op zijn hoogtepunt. Met een grote lach komt het duo in halsbrekende situaties terecht; overal waar zij langskomen maken zij er een puinhoop van. De clou van de scènes zie je van verre aankomen. Maar, door de perfecte timing van Stan Laurel en de briljante mimiek van Oliver Hardy is een bulderende lach niet te onderdrukken. Vergeet ook niet de impact van de bijbehorende muziek. Componist Stephan Graf v. Bothmer wist met zijn spel, vanachter zijn vleugel of orgel, de zaalsfeer perfect in balans met de film te brengen. Meer dan 1.000 films heeft hij begeleid, waaronder klassiekers als Metropolis en Nosferatu en andere komedies van o.a. Harold Lloyd en Buster Keaton. In The Silent Movie Project versterkt zijn muziek de onvergetelijke avonturen van Laurel & Hardy.

Verplaatsing - De oorspronkelijke datum van deze voorstelling was 11 april 2021, maar door de Covid-19 ontwikkelingen is de voorstelling verplaatst naar de bovenstaande datum. Kaartkopers die voor de oorspronkelijke datum een kaart hebben besteld, hebben een e-mail van ons ontvangen over de afwikkeling van de tickets.