Barokopera Amsterdam

Barokopera Amsterdam

The Lighthousekeeper

Terug naar UITagenda

Interessant voor zowel de ‘hardcore’ operafan als de enthousiaste beginnende operabezoeker

Nu COVID-19 alle schroeven onder ons roestvaste bestaan heeft losgedraaid zijn wij dolende schepen op een woeste kolkende zee.Aan de hand van een tiental aria’s bezingen de vuurtorenwachter en de zeemeermin hun bestaan, de overweldigende natuur, het lot en de berusting.

Voor The Lighthousekeeper heeft BarokOpera Amsterdam heeft zowel ‘hits’ als onbekende juweeltjes van Händel, Purcell en Monteverdi uitgekozen. Tien liederen en aria’s vertellen het muzikale verhaal van de vuurtorenwachter en zijn zeemeermin: ‘We houden ons vast aan de reling van de oude waarden en normen en ontdekken schoorvoetend een nieuwe wereld. Niemand is er die de koers bepaalt. De natuur bepaalt. Het lot. Wij zijn allen op zoek naar één persoon; de vuurtorenwachter. De rots in de branding. De eenzame man op zijn post. Iedere avond schijnt zijn licht om een baken te zijn voor andere dolende schepen.’

Opera saai en oubollig?

Dan heeft u nog nooit een opera van BarokOpera Amsterdam gezien. Met uitstekende solisten, een betoverend spelend muziekensemble, fraaie kostuums en voorstellingen van een aantrekkelijke lengte weet dit gezelschap een steeds groter wordende groep operaliefhebbers aan zich te binden. De kwalitatief hoogstaande producties zijn toegankelijk voor een breed publiek.

Verplaatsing - De oorspronkelijke datum van deze voorstelling was 17 april 2021, maar door de Covid-19 ontwikkelingen is de voorstelling verplaatst naar de bovenstaande datum. Kaartkopers die voor de oorspronkelijke datum een kaart hebben besteld, hebben een e-mail van ons ontvangen over de afwikkeling van de tickets.