Sven Figee

Sven Figee

Van Bach tot Blues

Terug naar UITagenda

Een soloprogramma op Hammond-orgel en piano

Met Van Bach tot Blues komt een langgekoesterde droom van Sven Figee uit: een soloprogramma op Hammond-orgel en piano. Daarin vloeit de muziek van Bach, Vivaldi en Satie moeiteloos over in werken van Thelonious Monk naar The Beatles, via Booker-T en Jimmy Smith naar eigen werk. Deze avontuurlijke reis omlijst Sven met boeiende verhalen uit zijn carrière bij de band Sven Hammond, het Metropole Orkest en het Jazzorkest van het Concertgebouw.

Sven Figee werd bij een groter publiek bekend door zijn optredens bij De Wereld Draait Door. In 2018 en 2019 stond hij als solist voor het Metropole Orkest, het Jazzorkest van het Concertgebouw, het Residentie Orkest en met zijn band Sven Hammond op het hoofdpodium van onder meer Oerol en vele andere festivals door heel Europa. Van Bach tot Blues speelt hij solo: “Al van jongs af aan heb ik zowel klassiek als populaire muziek gespeeld. Letterlijk van Bach tot blues, maar ook soul, funk en jazz. Het is altijd een droom geweest om mijn meest geliefde stukken samen te bundelen in een muzikale trip, alleen achter de piano en het Hammond orgel.”

Verplaatsing - De oorspronkelijke datum van deze voorstelling was 6 maart 2021, maar door de Covid-19 ontwikkelingen is de voorstelling verplaatst naar de bovenstaande datum. De tournee Van Bach tot Blues is uitgesteld naar het seizoen 21/22. Kaartkopers die voor de oorspronkelijke datum een kaart hebben besteld, hebben een e-mail van ons ontvangen over de afwikkeling van de tickets.