Joan As Police Woman Trio

Joan As Police Woman Trio

LIve 2022

Terug naar UITagenda

De tegendraadse singer-songwriter brengt nieuw werk en herwerkte klassiekers

Joan As Police Woman zou in 2020 met haar show Cover Two naar Heerlen komen. Corona gooide roet in het eten. De Amerikaanse singer-songwriter, die bekend staat om haar intense nummers en shows, heeft in de tussentijd niet stil gezeten. Eind dit jaar lanceert zij een gloednieuw studioalbum én een nieuwe wereldtour ft. drummer Parker Kindred (Antony & The Johnsons, Jeff Buckley) en bassist Jacob Silver (Lee Fields). 

Sinds 2006 brengt de van oorsprong klassiek geschoolde violiste Joan Wasser als haar alter ego Joan As Police Woman muziek uit. De multi-instrumentaliste begon haar carrière bij The Dambuilders maar al snel vielen ook andere genres als art-punk, pop, jazz en R&B bij haar in de smaak. Haar songs bevatten alle kleuren van het muzikale palet. Deze veelzijdigheid levert haar talrijke interessante samenwerkingen op met o.a. Rufus Wainwright, Lou Reed, Beck, Placebo, Afel Bocoum en recent nog met Damon Albarn voor het nieuwste album Song Machine van de Gorillaz.

Nieuw werk en herwerkte klassiekers


Joan As Police Woman, volgens The Economist “een van de beste muzikanten van de 21ste eeuw”, weet liefhebbers over de hele wereld te boeien. Tegendraads en altijd verrassend met nummers die gaan van subtiel naar stevig en van licht naar duister. Haar nieuwe studioalbum brengt zij eind dit jaar uit via PIAS. De sessies hiervoor begonnen in november 2019 in Parijs met Dave Okumu en de legendarische Afrobeat-legende Tony Allen, die helaas in april 2020 is overleden. Tijdens haar nieuwe wereldtour zal Joan met haar trio muziek uit haar hele carrière spelen. Inclusief nummers van Cover Two en herwerkte klassiekers.

Verplaatsing - De oorspronkelijke datum van deze voorstelling was 9 mei 2020 (daarna verplaatst naar 5 juni 2021), maar door de Covid-19 ontwikkelingen is de voorstelling wederom verplaatst naar de bovenstaande datum. Kaartkopers die voor de oorspronkelijke datum een kaart hebben besteld, hebben een e-mail van ons ontvangen over de afwikkeling van de tickets.