Puccini, La Bohème

Puccini, La Bohème

Terug naar UITagenda

De opera aller opera’s

De Nationale Opera van Odessa brengt een van Puccini’s allermooiste opera’s naar Heerlen. Aan deze indrukwekkende productie werken maar liefst 120 mensen mee.

De Italiaanse componist Giacomo Puccini (1858-1924) stond met de onderwerpen van zijn opera’s dicht bij het alledaagse leven. Zo vertelt La Bohème, die in 1896 in Turijn in première ging, het verhaal van de arme dichter Rodolfo die verliefd is op het naaistertje Mimì. Zij lijdt echter aan een dodelijke ziekte en na een korte scheiding sterft zij in Rudolfo’s armen.

Meeslepend mooi

La Bohème gaat over de onbezonnen liefdes en de hoge idealen van jonge arme Parijse kunstenaars. Op de golven van het emotionele en meeslepende verhaal wisselen vrolijkheid en immense dramatiek elkaar in deze opera aller opera’s af in prachtige melodieën. De productie wordt in Heerlen uitgevoerd door Italiaanse topsolisten, het koor en het orkest van de Nationale Opera van Odessa. Voor en achter de schermen werken maar liefst 120 mensen mee.

Met boeiende inleiding door operakenner Len van Schaik.

Verplaatsing - De oorspronkelijke datum van deze voorstelling was 12 mei 2020 (daarna verplaatst naar 27-5-2021), maar door de Covid-19 ontwikkelingen is de voorstelling wederom verplaatst naar de bovenstaande datum. Kaartkopers die voor de oorspronkelijke datum een kaart hebben besteld, hebben een e-mail van ons ontvangen over de afwikkeling van de tickets.