Joël Broekaert

Joël Broekaert

Proefles met Joël

Terug naar UITagenda

Een interactief culinaire smaakexperiment

Culinair journalist en alleseter Joël Broekaert neemt u mee op reis langs de vijf basissmaken en ontelbare aroma’s die wij als mensen kunnen onderscheiden. Niet alleen in woord en beeld, maar vooral door samen te proeven.

De Proefles met Joël Broekaert is een interactief culinaire smaakexperiment. Iedere bezoeker krijgt een proefbox met ingrediënten, waarmee onder leiding van Joël gedurende de avond een aantal smaakexperimenten wordt gedaan. Een eenvoudig theatercollege wordt zo een interactieve zintuigelijke en vooral smaakvolle ervaring. Na afloop kent u het verschil tussen smaak en aroma, weet u waarom u nooit meer op chocolade moet kauwen en waarom vet eten zo lekker is.

Over Joël Broekaert

Joël Broekaert is restaurantrecensent voor NRC en culinair columnist voor Vrij Nederland. Ook maakt hij zijn eigen tv-programma De vijf smaken van Joël. Daarin reist hij de wereld af om alles te weten te komen over de vijf basissmaken die mensen kunnen proeven. Daarnaast is Joël regelmatig te zien in actualiteitenprogramma’s zoals Pauw en DWDD.

De oorspronkelijke datum van deze voorstelling was 16 maart 2020 (daarna verplaatst naar 13 november 2020 en naar 24 februari 2021), maar door de Covid-19 ontwikkelingen is de voorstelling wederom verplaatst naar de bovenstaande datum. Kaartkopers die voor de oorspronkelijke data een kaart hebben besteld, hebben een e-mail van ons ontvangen over de afwikkeling van de tickets.