Joia

Joia

Ode aan Aegje

Terug naar UITagenda

Joia’s debuutalbum Living It Now werd bekroond met ★★★★★. In 2019 maakte de schrijfster, zangeres, performer en theatermaakster de overstap naar het theater en het Nederlandse lied. Haar voorstelling ZACHT werd met lovende reacties ontvangen. Dit seizoen verrast, beroert en overrompelt Joia opnieuw met een ontwapenende eerlijkheid in Ode aan Aegje.

Theaterconcert

In dit theaterconcert gaat Joia – geholpen door de wetenschap – het gesprek aan met zichzelf, het publiek en met Aegje van Enckhuysen. Wij kennen haar als ‘nieuwsgierig Aagje’. Aegje van Enckhuysen is een middeleeuws personage die, zonder de toestemming van haar man, reisde van Enkhuizen naar Antwerpen. De meereizende mannen maakten misbruik van haar onwetendheid, eerlijkheid en nieuwsgierigheid. Het verhaal leerde jonge vrouwen om niet nieuwsgierig te zijn.

Joia’s verhaal

Is nieuwsgierigheid een emotie en kunnen we die activeren? Ode aan Aegje is Joia’s verhaal; haar vertelling en zoektocht naar nieuwsgierigheid verpakt in een poëtisch theaterconcert. Want, pas als je ergens nieuwsgierig naar bent en je gaat je daar in verdiepen, wordt het interessant. Je zoomt in, en je wereld wordt groter! Nieuwsgierig?

Verplaatsing - De oorspronkelijke datum van deze voorstelling was 6 februari 2021, maar door de Covid-19 ontwikkelingen is de voorstelling verplaatst naar de bovenstaande datum. Kaartkopers die voor de oorspronkelijke datum een kaart hebben besteld, hebben een e-mail van ons ontvangen over de afwikkeling van de tickets.