Danstheater AYA

Danstheater AYA

Dubbelbloed #2 (vanaf 12 jaar)

Terug naar UITagenda

Een humoristische ontdekkingsreis waarin grenzeloze dans en muziek geen paspoort nodig hebben. Ook geen dubbele paspoorten.

Hoeveel clichés passen er op 41.526 vierkante kilometer? Want Nederland lijkt klein, maar de misverstanden over elkaar zijn groot. Wie voelt zich Hollands? En wat is dat dan? We zijn allemaal Nederlanders, maar de een soms toch net iets meer dan de ander…

In de opvolger van het succesvolle Dubbelbloed uit 2005 laat beatboxer en performer Abdelhadi Baaddi zien hoe is het om als Nederlandse Marokkaan om te gaan met hardnekkige vooroordelen. We zijn inmiddels 15 jaar verder, maar clichés over afkomst zijn nooit de wereld uit. En alle gevoeligheden ook niet. Het is eigenlijk alleen maar actueler en politieker geworden.

AYA's artistiek leider Wies Bloemen wilde daarom heel graag een nieuwe versie maken met Abdelhadi Baaddi in de hoofdrol. Baaddi is geboren in Amsterdam als zoon van Marokkaanse ouders. In de loop van zijn jeugd kwamen plotseling de kort-door-de-bocht-oordelen over Marokkanen bij hem binnen. Een dikke huid helpt dan om te overleven. In Dubbelbloed #2 speelt Anne Suurendonk Baaddi's sidekick. Ze prikt en port en probeert door zijn façade heen te breken. Al dansend en spelend geeft ze tegengast en commentaar. Dubbelbloed #2 is een rijke en persoonlijke voorstelling met dans, muziek, beatbox en theater.

Over Abdelhadi Baaddi

Abdelhadi Baaddi was te zien in de AYA/DOX productie Guerrilla en speelde in vele producties van ISH. Zijn voorstelling Ik ga op reis en ik neem mee op Amsterdam Fringe werd door NRC geroemd als één van de pareltjes van het festival. Baaddi is een multiperformer en combineert human beatbox met dans, theater en muziek.

Credits

  • Concept & regie: Wies Bloemen
  • Choreografie: Wies Bloemen, Anne Suurendonk, Abdelhadi Baaddi
  • Dans, spel en muziek: Abdelhadi Baaddi en Anne Suurendonk
  • Decor en licht: Erik van Raalte
  • Licht: Maarten van Dorp
  • Kostuums: CJ Perez

Verplaatsing - De oorspronkelijke datum van deze voorstelling was 9 april 2020 (daarna verplaatst naar 26 januari 2021, maar door de Covid-19 ontwikkelingen is de voorstelling verplaatst naar de bovenstaande datum. Kaartkopers die voor de oorspronkelijke datum een kaart hebben besteld, hebben een e-mail van ons ontvangen over de afwikkeling van de tickets.