Nederlands Mijnmuseum | Doorlopende tentoonstelling

Nederlands Mijnmuseum | Doorlopende tentoonstelling

Doorlopende exposite

Terug naar UITagenda

In het monumentale schacht- en ophaalgebouw van de Oranje-Nassau I mijn in Heerlen huisvest het Nederlands Mijnmuseum. Hier beleef je het mijnverleden: de winning van steenkool die de heel Oostelijk Zuid-Limburg op z’n kop zette en heel Nederland van steenkool voorzag.

In het Nederlands Mijnmuseum vind je vooral objecten uit het ondergrondse mijnbedrijf. Denk aan de uitrusting van een mijnwerker, de inrichting van een verbandkamer of ingenieuze meetapparatuur. Niet alle objecten staan trouwens in een vitrine! Probeer gerust om een afbouwhamer op te tillen, luid de bel van de schachtlift en voel de steenkool in je handen.

Dagelijks geopend van dinsdag t/m zondag
Het museum is gesloten op:

  • Maandagen
  • 24 december vanaf 14 uur
  • Eerste Kerstdag
  • Tweede Kerstdag
  • Oudjaarsdag vanaf 14 uur
  • Nieuwjaarsdag