Nieuwe stadsplattegrond van Heerlen

(Her)ontdek de stad!

Sinds de opening van de tentoonstelling van Basquiat in SCHUNCK wijst Heerlen haar bezoekers de weg met een gloednieuwe stadsplattegrond. Uniek is dat deze plattegrond het resultaat is van een bewonersinitiatief, gesteund door Gemeente Heerlen, Heerlen Mijn Stad, VVV Zuid-Limburg en IBA Bewoners maken Parkstad. De prachtig geïllustreerde stadsplattegrond staat vol met local tips en onontdekte plekken in het centrum van Heerlen.

De mensen die zonder te zoeken in Heerlen een Romeinse kelder, een ‘zingende’ kapotte lamp en de Joodse begraafplaats weten te vinden, zijn waarschijnlijk op twee handen te tellen. Tot voor kort, want de nieuwe, gratis te verkrijgen stadsplattegrond van Heerlen zit vol verrassingen, net als de stad zelf. Tekstschrijver Leonie Kohl wil zoals vele anderen Heerlen weer op de kaart zetten, maar nam dit zelf vrij letterlijk op.

De stadsplattegrond is volledig vormgegeven door de Heerlense Aline Ploeg. Stadsiconen zoals het Glaspaleis, de Pancratiuskerk en de Royal zijn speels geïllustreerd, net als Heerlenaren die tips geven over waar je moet zijn voor goede muziek, hoe je dat Romeinse keldertje vindt en wat er zo bijzonder is aan het Maankwartier.

Haal die kaart!

De plattegrond is gratis verkrijgbaar bij o.a. VVV Zuid-Limburg, SCHUNCK, FLY Conceptstore, Quatro Cinema, Coasters, Hotel Tulip Inn, Hotel Botterweck, Thermenmuseum, Mijnmuseum en is digitaal te downloaden via deze link (pdf-bestand).