Winkels en horeca

WINKELEN IN HEERLEN-CENTRUM

Heerlen is een winkelstad voor jong én oud! Een stad waar bewoners en bezoekers elkaar graag ontmoeten. Met een ietwat eigenzinnige uitstraling uit een rijk maar ook roerig verleden, is de sfeer in Heerlen puur en oprecht. Geniet van een divers winkelaanbod; bekende ketens, luxe boetieks maar ook hippe conceptstores zorgen voor een verrassende mix. Kortom, je kunt samen met je partner, ouders, kinderen of vrienden een geweldige dag beleven en dat 7 dagen per week. Elke zondag is koopzondag.

Klik hier voor een overzicht van winkels in Heerlen-Centrum

UITETEN IN HEERLEN-CENTRUM

Of je nou wilt dineren in een sterrenrestaurant, houdt van de Italiaanse, Indiase, Franse, Griekse, Aziatische of Spaanse keuken, in de kroeg – onder het genot van een alcoholische versnapering – een hapje wilt eten, vegetariër of veganist bent of een makkelijke maaltijd wilt afhalen, het kan allemaal. Heerlen heeft smaak en dat proef je!

Klik hier voor een overzicht van eetgelegenheden in Heerlen-Centrum

NIET TE MISSEN PLEKKEN

Dautzenbergstraat
Dé modestraat van Heerlen waar een alternatief rockcafé, bruine kroeg en BBQ-restaurant zeker niet misstaan. In de vele boetieks stel je de meest stijlvolle, stoere maar bovenal modieuze outfits samen.

Geleenstraat
Het creatieve hoekje van de Heerlense binnenstad waar hippe winkelconcepten en niet-alledaagse horecagelegenheden elkaar afwisselen.

Oranje Nassaustraat
De Oranje Nassaustraat is een van de verborgen pareltjes van Heerlen-Centrum. Een straat waar je geen ketens aantreft maar enkel familiebedrijven. Of het nou gaat om een hippe conceptstore of sushi-to-go-restaurant, de eigenaar staat zelf in de zaak. Een straat waar je je meteen thuis voelt.

Pancratiusplein
Hét horecaplein van Heerlen! Goede gesprekken voer je onder het genot van een hapje en drankje in de gezellige bruine kroegen, uitgebreid dineren is mogelijk in een scala aan restaurants gelegen rondom de historische Pancratiuskerk. Sta je liever de hele avond én nacht op de dansvloer? Dan ben je op het Pancratiusplein óók aan het juiste adres.

Raadhuisstraat

Een leuke (zij)straat waar je je van top tot teen in het nieuw kunt laten steken. Van een nieuw kapsel tot toffe schoenen. Van lingerie voor elke vrouw tot modieuze doch duurzame kleding. Je slaagt voor dit alles in de Raadhuisstraat.

Saroleastraat (waaronder Corio Center)
In de hoofdwinkelstraat van Heerlen-Centrum tref je een mengeling tussen bekende ketens en verrassende winkels aan. De Saroleastraat loopt vanaf het station dwars door het centrum en eindigt bij de Quatro Cinema. Het winkelcentrum Corio Center is het winkelrijk hart van de straat. Daarnaast vind je in de historische panden diverse dag- en avondhoreca waar je volop kunt genieten van de Heerlense gastvrijheid.

Wilhelminaplein
Het Wilhelminaplein (één van De Vijf Pleintjes) is een wereldse plek om te vertoeven. Ervaar de Indiase, Griekse, Indonesische, Franse en Turkse keuken op dit internationale foodplein.

Hotel Park Urbana
Foto: Wilhelminaplein