Street art

Street art

Heerlen is één groot openluchtmuseum. Op tientallen plekken in de stad zijn de afgelopen jaren muurschilderingen (murals) en graffitikunst ontstaan door (inter)nationale topkunstenaars. Een groot deel van de mural-collectie is te bewonderen tijdens een wandeling door het centrum. Ga te voet door de betonnen jungle van Heerlen en ontdek de mooiste murals tijdens een Street Art rondleiding. Kijk goed om je heen, want er is ook nog een verrassende collectie mini-murals en sculpturen!

Meer weten over de locaties, kunstwerken en kunstenaren kijk dan op www.heerlenmurals.com of www.streetartheerlen.nl.

Route
Gemeente Heerlen en centrumorganisatie Heerlen Mijn Stad hebben een stadsgids uitgebracht met hierin o.a. een handige muralroute. De stadsgids kun je gratis afhalen bij de VVV Zuid-Limburg winkel in Heerlen-Centrum of downloaden via deze link (pdf) < nieuwe versie (januari 2019)!

Een uitgebreide mural-route is uitgebracht door Heerlen Murals en voor slechts €1,50 eveneens verkrijgbaar bij de VVV Zuid-Limburg winkel.

Rondleiding
Street Art Heerlen organiseert i.s.m. VVV Zuid-Limburg elke zondag een rondleiding langs de vele murals die Heerlen rijk is. Tijdens deze rondleiding nemen de gidsen je mee langs de meest bijzondere plekjes die het centrum kent. De streetartcultuur, de totstandkoming van de muurschilderingen en de kunstenaars achter de werken komen aan bod.
De rondleiding start elke zondag vanaf 8 aanmeldingen om 13:00 uur en duurt 90 minuten. De entree bedraagt €8,- per persoon. Na afloop kunnen deelnemers voor een lokaal gebrouwen ‘overlevingspakket’ (koffie/thee en Limburgse vlaai voor €4,50) bij Brasserie Mijn Streek terecht.

Klik hier om je aan te melden voor een rondleiding.

App
Ga je toch liever zelf op ontdekkingsreis door de betonnen jungle van Heerlen? Street Art Heerlen heeft een handige app uitgebracht: 'Street Art Cities'. De app is voorzien van uitleg over de murals en uitgestippelde routes langs de meest indrukwekkende street art. Hij is gratis te downloaden in de App Store (enkel voor IPhone-gebruikers).

Street Art Cities
Foto: 'Street Art Cities App'