Street art

Street art

Heerlen is één groot openluchtmuseum. Op tientallen plekken in de stad zijn de afgelopen jaren muurschilderingen (murals) en andere vormen van straatkunst ontstaan door (inter)nationale topkunstenaars. Een groot deel van de mural-collectie is te bewonderen tijdens een wandeling door het centrum. Ga te voet door de betonnen jungle van Heerlen en ontdek de mooiste murals tijdens een Street Art rondleiding. Kijk goed om je heen, want er is ook nog een verrassende collectie mini-murals en sculpturen!

Meer weten over de locaties, kunstwerken en kunstenaren kijk dan op www.heerlen.streetartcities.com, www.heerlenmurals.com of www.streetartheerlen.nl.

App
Ga je het liefste zelf op ontdekkingsreis door de betonnen jungle van Heerlen? Street Art Heerlen heeft een handige app uitgebracht: 'Street Art Cities'. De app is voorzien van uitleg over de murals en uitgestippelde routes langs de meest indrukwekkende street art. De app is gratis te downloaden in de App Store (IPhone) of Play Store (Android).

Route
Gemeente Heerlen en centrumorganisatie Heerlen Mijn Stad hebben een stadsplattegrond uitgebracht met hierin o.a. een handige muralroute. De plattegrond kun je gratis afhalen bij de VVV Zuid-Limburg winkel in Heerlen-Centrum of downloaden via deze link (pdf)

ENNE?!
In elke editie van dé stads- en muralgids ENNE tref je onder meer een bijgewerkte en handig mee te nemen streetartkaart aan en achtergrondartikelen over de op dat moment nieuwste straatkunst van Heerlen.

ENNE is te koop op verschillende plekken in de Heerlense binnenstad voor €6,95. Klik hier voor meer informatie.

Rondleiding
De rondleiding start elke eerste zondag van de maand om 13.00 uur en duurt anderhalf uur. De tours worden in het weekend georganiseerd, maar op afspraak is er ook iets voor groepen te regelen. De entree bedraagt € 8,75 per persoon. Na afloop kunnen deelnemers voor een lokaal gebrouwen 'survivalpakket' (koffie/thee en Limburgse vlaai € 4,- i.p.v. €4,75) bij Brasserie Mijn Streek terecht.

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden voor een rondleiding.