Over Heerlen Mijn Stad

Over Heerlen Mijn Stad

Heerlen Mijn Stad is de centrumorganisatie (stichting) ter promotie van de stad Heerlen. Bij alles wat we doen staat beleving centraal zodat bezoekers graag naar onze stad komen, bewoners er graag wonen en bedrijven er goed zaken kunnen doen. Wij werken hierbij altijd samen met één of meer partijen; gemeente, ondernemers, onderwijs, partners, inwoners of jou!

Waar denken wij aan bij beleving?
Sfeerverlichting, mooie aankleding per seizoen en muziek in de (winkel)straten. Maar ook leuke acties waardoor je graag komt winkelen in Heerlen of toffe evenementen horen hierbij. Daarbij geven we ook altijd een podium aan de vaste waarden waaronder; winkels, horeca, cultuur en street art. Eigenlijk alles wat het leuk maakt om naar onze stad te komen!

Vrijwilligers
Wij zijn altijd op zoek naar betrokken mensen die ons team zo nu en dan willen versterken. Denk hierbij aan het helpen tijdens activiteiten en evenementen in Heerlen-Centrum. Ook meer structurele rollen zijn mogelijk, zoals de functie van regisseur. Hierbij sta je tactisch opgesteld tussen het bestuur van de stichting en het office team. Als regisseur denk je mee over nieuwe projecten en initiatieven en werk je mee aan de ontwikkeling en invulling hiervan. We hebben een doorlopende bezetting van 4 regisseurs met elk een eigen Urban focusgebied. Kortom, zowel denkers als doeners zijn van harte welkom bij Heerlen Mijn Stad!

We komen graag met je in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Organisatie

Stichtingsbestuur
De organisatie van Heerlen Mijn Stad ligt in handen van de gelijknamige stichting met een onafhankelijk bestuur bestaande uit Douwe Dijkstra als algemeen voorzitter aangevuld met een secretaris, penningmeester en algemene bestuursleden.

Officeteam
De organisatie wordt ondersteund door een viertal professionals binnen het zogenoemde officeteam met als kerntaken Marketing & Communicatie en Projectmanagement.

Vrijwilligers
De organisatie wordt daarbij ondersteund door tal van vrijwilligers in de uitvoering van activiteiten en evenementen en op tactisch niveau door vrijwillige regisseurs.

Raad van Advies
Aan Heerlen Mijn Stad is tevens een Raad van Advies verbonden. Bestaande uit afgevaardigde wethouders vanuit de Gemeente Heerlen en centrum-ondernemers.

Heerlen Mijn Stad in 2018

Heerlen Mijn Stad stelt beleving centraal in de Heerlense binnenstad en dit zie je ook terug in onze thema’s per kwartaal. We verbinden hierbij bezoekers, bewoners en bedrijven (ondernemers).

Hartelijk Heerlen | Januari, februari, maart
In de eerste maanden van het jaar heet Heerlen Mijn Stad alle bezoekers (opnieuw) welkom in de binnenstad. Tijdens deze periode is er extra aandacht voor de vaste waarden in de stad; winkels, horeca, cultuur en street art. Natuurlijk zijn bezoekers ook hartelijk welkom tijdens de feestelijke carnavalstijd.

Pareltjes in deze periode: MiseraBAL (straatcarnaval), schritt_macher dansfestival en ludieke acties rondom Boekenweek

Levendige Lente | April, mei, juni
In de lente komt alles weer tot leven en opnieuw tot bloei in de Heerlense binnenstad. Heerlen Mijn Stad besteedt in deze periode extra aandacht aan de (groene) aankleding in de stad. Ook vinden de eerste evenementen weer plaats in deze periode. Tijd om de bloemetjes buiten te zetten!

Pareltjes in deze periode: Limburgs Mooiste, Lentekriebels en Splashmob

Zinderende Zomer | Juli, augustus, september
De terrassen op het Pancratiusplein zitten weer vol en zo ook onze activiteiten- en evenementenkalender. Hier gaat dan ook vanuit Heerlen Mijn Stad de volle aandacht naar uit. Het zindert en zoemt deze zomer in de Heerlense binnenstad!

Pareltjes in deze periode: Cultura Nova, The Notorious IBE en Pro Freestyle

Waanzinnige Winter | Oktober, november, december
Blijf niet thuis onder de deken voor de haard zitten maar kom naar de stad. Juist in deze periode zorgt de Heerlense binnenstad voor de nodige gezelligheid op verrassende wijze. Heerlen Mijn Stad zet in deze periode in op sfeer met verlichting en aankleding. Ook wordt er extra aandacht besteed aan retail-gerichte activiteiten. Natuurlijk worden de sfeervolle evenementen volledig in de spotlight geplaatst. We maken ons op voor een waanzinnige tijd!

Pareltjes in deze periode: Bovengronds, Sint intocht en Wintertijd!