Cultuur

Cultuur

Heerlen barst van de cultuur! Maar liefst zeven dagen per week kun je in onze stad genieten van popconcerten, (inter)nationale dansvoorstellingen, eigentijdse theatervoorstellingen, de beste films op het witte doek en (moderne) kunstexposities.

Parkstad Limburg Theaters
Parkstad Limburg Theaters oftewel Theater Heerlen is hét theater in Limburg voor een geslaagde avond uit! Van cabaret tot klassiek en van grote musicals tot concerten. In drie zalen kun je lachen, dansen, meezingen en wegdromen bij de meest afwisselende voorstellingen. Theater Heerlen presenteert tevens jaarlijks terugkerende festivals zoals jazzOUT!, Southern Blues Night, Cultura Nova en schrit_tmacher.

Kijk voor het volledige programma op www.plt.nl

Poppodium NIEUWE NOR
Poppodium NIEUWE NOR laat je niet snel los door de altijd spannende en onverwachte programmering. Van stevige gitaren tot pompende beats. Beluister en beleef hier het hele jaar onontdekte groeidiamanten en gevestigde acts.

Kijk voor het volledige programma op www.nieuwenor.nl

Quatro Cinema
De beste blockbusters, tranentrekkers waarbij tissues niet aan te slepen zijn, keiharde actiefilms en ander populair popcornvermaak zie je in Quatro Cinema gelegen in het centrum van Heerlen. Tevens kun je voor of na de filmvoorstelling terecht in de Quatro Bar voor Oscarwaardige hapjes en drankjes.

Kijk voor het volledige filmaanbod op www.quatrocinema.nl

Filmhuis de Spiegel
Filmhuis de Spiegel is sinds november 2019 gevestigd in het monumentale Royal Theater. In de klassieke bioscoopzaal worden voor filmliefhebbers- en kenners zogenaamde auteurs- of arthousefilms geprojecteerd op het filmdoek. Ook de kleintjes kunnen er terecht, want er draaien regelmatig middagfilms voor kinderen (en ouderen).

Naast de dagelijkse programmering presenteert de Spiegel thematische programma's aan de hand van actualiteit of in samenwerking met andere culturele instellingen zoals SCHUNCK, schritt_macher, Cultura Nova, Cinesud, DMFF e.d.

Kijk voor het actuele aanbod op www.filmhuisdespiegel.nl

SCHUNCK*
Naast een architectonisch hoogstandje is het SCHUNCK* Glaspaleis een heuse cultuurtempel waar kunst, literatuur, muziek en dans samenkomen. Tel daarbij twee eetgelegenheden incl. skylineterras op en je hebt een plek die je niet mag overslaan wanneer je Heerlen bezoekt.

Kijk voor het volledige aanbod op www.schunck.nl

Cultuur op straat

Cultuur komt niet enkel tot uiting tussen de muren van een theater, concertzaal of museum. Nee. Sterker nog, in de winkelstraten en op de pleinen van Heerlen-Centrum kom je in alle seizoenen in aanraking met cultuur. Het hele jaar door wordt hier muziek gemaakt, gedanst, poëzie voorgedragen, kunstzinnig geschilderd en dat ‘gewoon’ op straat.

HMS Block Party
Foto: 'HMS Block Party!'