Evenementen

Evenementen

Heerlen is niet voor niets in 2016 door het Nationaal Congres Evenementen bekroond tot ‘Evenementenstad van het Jaar’. In Heerlen valt er namelijk altijd wel iets te beleven. Zo vindt er vrijwel elk weekend een groot en voor iedereen vrij toegankelijk evenement plaats in het stadscentrum.

Klik hier voor een actueel overzicht van activiteiten in Heerlen-Centrum

Het bezoeken méér dan waard

Limburgs Mooiste
Limburgs Mooiste brengt fietsrecreanten al meer dan 25 jaar op de mooiste plekjes in onze regio, en dat via verkeersluwe wegen. Ontdek het adembenemende Limburgse landschap tijdens dit fietsevenement, dat als start- en eindpunt Heerlen-Centrum heeft.

Sambafestival
Zomer in je bol? Nee, in je heupen! Sambabands uit binnen- en buitenland trekken op een zwoele zomerdag door de binnenstad en laten bezoekers van Heerlen meebewegen (en hoe!) op de meest exotische ritmes.

Pro Freestyle
Pro Freestyle is één van de grootste freestyle-evenementen in Europa. Zo'n 200 atleten uit de BMX-, MTB-, Scoot-, Inline- en Skateboardwereld laten tijdens een lang weekend hun meest adembenemende tricks, flips en kicks zien. Alsof dat nog niet genoeg is, zijn er ook nog te gekke feesten na de wedstrijden.

The Notorious IBE
Elk jaar in de maand augustus verandert Heerlen voor een weekend in de breakdancehoofdstad van de wereld. B-boys en –girls uit alle hoeken van de aardbol gebruiken de straten en pleinen van de Heerlense binnenstad als podium. Er wordt gebattled, gefreestyled maar bovenal gedanst door de fun.

Cultura Nova
Cultura Nova is een jaarlijks terugkerend, tiendaags internationaal theaterfestival in Heerlen en omgeving. Sinds de eerste editie in 1991 biedt het festival een eigenzinnige mix van theater, film, dans, muziek en beeldende kunst, vaak op ongewone locaties.

Kids Weekend
Hét weekend waarin de Heerlense binnenstad verandert in één grote speeltuin met allerlei gratis attracties en activiteiten. Springen, klimmen, voetballen, kleuren, dansen, snoepen, kinderen mogen zich helemaal uitleven tijdens het door centrumorganisatie Heerlen Mijn Stad geïnitieerde Kids Weekend.

Kids Weekend 2017
Foto: 'Kids Weekend 2017'