Evenementen

Evenementen

Heerlen is niet voor niets in 2016 door het Nationaal Congres Evenementen bekroond tot ‘Evenementenstad van het Jaar’. In Heerlen valt er namelijk altijd wel iets te beleven. Zo vindt er vrijwel elk weekend een groot en voor iedereen vrij toegankelijk evenement plaats in het stadscentrum.

Klik hier voor een actueel overzicht van activiteiten in Heerlen-Centrum

Het bezoeken méér dan waard

Vallen de mussen van het dak of regent het pijpenstelen? In Heerlen hoef je je nooit te vervelen! Omdat het opsommen van alle evenementen in en rondom Heerlen-Centrum een onmogelijke opgave is, pikken we enkele paradepaardjes eruit.

schrit_tmacher
Het internationale dansfestival schrit_tmacher is jaarlijks in Theater Heerlen te vinden. Een spannende mix van van dansstijlen zorgt altijd weer voor een verrassende programmering.

Limburgs Mooiste
Limburgs Mooiste
brengt fietsrecreanten al meer dan 25 jaar op de mooiste plekjes in onze regio, en dat via verkeersluwe wegen. Ontdek het beeldschone Limburgse landschap tijdens dit fietsevenement, dat als start- en eindpunt Heerlen-Centrum heeft. Sinds enkele jaren is er ook een uitdagende hardloopcompetitie.

The Notorious IBE
Internationaal breakdance-evenement The Notorious IBE heeft al vele jaren haar thuishaven in onze stad. Dansers van over de hele wereld tonen hun kunsten 'op straat' aan het Heerlense publiek én elkaar.

Cultura Nova
Tien dagen lang trakteert Cultura Nova ons jaar in, jaar uit op een programma bommetje vol (inter)nationale podiumkunsten met tevens een ruim en doorlopend gratis toegankelijk aanbod.

Dutch Mountain Film Festival
Uniek in Heerlen is het Dutch Mountain Film Festival. In het prachtige Royal Theater draaien de rolprenten vier dagen lang op volle toeren met de mooiste internationale bergfilms met hiernaast een tof randprogramma.

Wintertijd Heerlen
Een overdekte schaatsbaan en torenhoge ijsglijbaan op het Pancratiusplein, een goed gebezemde curlingbaan en gezellig theater op de Bongerd en vier weken lang een sfeervol activiteitenprogramma voor jong en oud. Dat is het eindejaarsevenement Wintertijd Heerlen.

-

Cultura Nova 2019: Godszilla
'Godzilla' van Plasticiens Volants | Cultura Nova 2019