Bereikbaarheid

Auto / Parkeren

Parkeergarages Heerlen- Centrum
Overal in het centrum van Heerlen zijn parkeergarages te vinden, waaronder ook P&R-voorzieningen.

Bekijk alle parkeergarages

Parkeerterrein Nieuw Eyckholt
Voordelig parkeren kun je op het parkeerterrein Nieuw Eyckholt, dat gelegen is op de Looierstraat naast de afrit ‘Heerlen-Centrum’ van de N281.

Parkeerterrein Woonboulevard Heerlen
De woonboulevard heeft een eigen groot parkeerterrein. Hier kun je gratis parkeren en vanuit hier de trein nemen naar Heerlen-Centrum.

Parkeren voor mindervaliden
Houders van een geldige mindervaliden parkeerkaart kunnen in Heerlen parkeren zonder te betalen. Dit geldt echter alleen voor parkeren op mindervaliden parkeerplaatsen en voor de duur van maximaal 3 uur.

Route naar Heerlen plannen

Trein / Bus

Op de plek van het huidige station Heerlen wordt een compleet nieuwe wijk gebouwd; het Maankwartier, een kleine stad in een stad, met winkels en cafés, een hotel, kantoren, terrassen en woningen op verschillende bouwlagen én een nieuw station. Het Maankwartier is naar verwachting begin 2019 gereed. ProRail bouwt station Heerlen Maankwartier in opdracht van de gemeente Heerlen.

Vanaf station Heerlen loop je door het Maankwartier zo de stad in, langs de oude Royal Bioscoop kun je kiezen om direct het Corio Center in te lopen of de Saroleastraat en het shoppen kan direct beginnen!

Klik hier om je reis te plannen met 9292.nl

Fiets

In Heerlen Centrum bevind zich een gratis bewaakte fietsenstalling. Zo staat je fiets tijdens het shoppen veilig, droog én gratis geparkeerd. Deze fietsenstalling is gelegen op de Akerstraat 20. De fietsenstalling is geopend van maandag t/m zaterdag van 07:00 uur tot 23:00 uur. Ook is op elke laatste koopzondag van de maand de fietsenstalling geopend van 12:00 uur tot 18:00 uur. Er is ruimte voor een kleine 200 fietsen, een tandem fiets en 30 elektrische fietsen. Heb je een E-bike? Dan is er voor jou en nog 19 anderen een accu oplaadplaats voor je E-bike.