Zondag 2 juni: grote finale Heerlense dansbattle op het Pancratiusplein

Op zondag 2 juni wordt tussen 13.00 en 15.00 uur voor de derde keer de finale van de Buurtbattle gedanst in het centrum van Heerlen. De dansvloer ligt dit jaar op het Pancratiusplein-Noord (achter de kerk). Op deze dag is ook de laatste dag van de Basquiat-tentoonstelling in SCHUNCK en het Lentekriebels Festival.

Buurtbattle
Zo’n 150 jongeren tussen de 7 en 21 jaar uit Heerlen en Kerkrade hebben maandenlang keihard gewerkt aan een breakdance of hiphop choreografie om te performentijdens die spannende finale op zondag 2 juni. In de buurtcentra van Alcander kregen zij wekelijks les van de Heerlense dansschool HFC. De winnende groep ontvangt tickets voor het internationale breakdance-evenement ‘The Notorious IBE’ (9, 10 en 11 augustus in Heerlen).

Basquiat
SCHUNCK gooit op dit moment hoge ogen met hun tentoonstelling over de wereldberoemde kunstenaar Jean-Michel Basquiat. Vanwege zijn grote invloed op de hiphopcultuur maakt de Buurtbattle dit jaar onderdeel uit van het randprogramma rondom ‘Basquiat – The Artist and his New York Scene’. De tentoonstelling is nog t/m zondag 2 juni te bezoeken. De deelnemers aan de Buurtbattle hebben allemaal de tentoonstelling bezocht.

Zet jezelf op 'aanwezig' in het Facebookevenement en mis geen enkele update over de Buurtbattle finale!