Woningsdag in Heerlen: wie hangt de langste oranjeslinger op?

Geen Koningsdag dit jaar maar Woningsdag op maandag 27 april, met activiteiten die je veilig in of om het huis kan doen en op afstand. In Heerlen volgen we het landelijke voorbeeld en voegen hier een leuke uitdaging aan toe.

Uitdaging: 'de langste oranjeslinger'
Koningsdag wordt dit jaar Woningsdag, want we moeten met z’n allen zoveel mogelijk thuisblijven. Maar dat wil niet zeggen dat je het niet – op gepaste wijze – gezellig kan maken. Heerlen Mijn Stad roept alle Heerlenaren op om woningen (en dus indirect mensen) met elkaar te verbinden door middel van ‘de langste oranjeslinger van Nederland’. Verzamel alle oranje spullen die je in huis hebt en eigenlijk had bewaard voor het EK… Versier je eigen huis en span een touw, waslijn of ander koord van jouw woning naar die van de (over)buren en hang dit vol met alles wat maar oranje kleurt. Woon je in een appartementencomplex? Gebruik dan de balkons of relingen. Oranje is op maandag 27 april de kleur van de verbinding. Laten we allemaal meehelpen om ‘de langste oranjeslinger van Nederland’ te spannen in Heerlen als symbool voor samenzijn op afstand. Hoe ver kom jij? Doe mee als straat en deel je foto’s met ons (@heerlenmijnstad)!

Online knutselen

En laat je kinderen vooral helpen met versieren! Onze eigen knutselkoningin Amber Delahaye gaat in een speciale Woningsdag-aflevering van ‘Knutselen met Amber’ voordoen hoe je je eigen oranjeslinger maakt en ook tekent ze alvast een kroontje voor, die alle prinsjes en prinsesjes thuis kunnen uitprinten, inkleuren en bovenal dragen. Deel foto’s van de kleine kroondragers met ons (#woningsdagheerlen #heerlenmijnstad). De leukste inzendingen worden ‘bekroond’ met een mooi prijzenpakket van lokale ondernemers.

Digitale Kleedjesmarkt Heerlen
Ook volgt Heerlen Mijn Stad het landelijke voorbeeld en organiseert een digitale kleedjesmarkt. Iedereen die leuke spullen te koop heeft – spullen die je normaal gesproken zou aanbieden op de vrijmarkt – kan zich gratis aanmelden voor de Facebookgroep ‘Digitale Kleedjesmarkt Heerlen’ en hier hun spullen te koop aanbieden met foto’s of video’s. De groep gaat eind deze week online, zodat iedereen alvast lid kan worden en anderen uitnodigen.

Thuistoost
Om 16.00 uur is het tijd voor een thuistoost. Door heel Nederland brengt iedereen op hetzelfde moment een toost uit. Er wordt geproost op alle mensen die zich elke dag opnieuw inzetten om het coronavirus te bestrijden. Dus schenk in, hef het glas en doe dit in je huis, voor het raam wuivend naar de buren, op het balkon of in de achtertuin.

Let op: houd bij alles wat je doet 1,5 meter afstand van elkaar en #blijfthuis tenzij het niet anders kan!