We Will Rock You in Theater Heerlen: 'meeklappen gaat vanzelf'

“Ik weet nog zo goed dat ‘Crazy, little thing called love' uitkwam, meteen als single gekocht van mijn zakgeld.” “Mijn moeder draaide echt altijd Queen dus als kind was ik al fan.” Queen roept warme herinneringen op en dus zijn we er helemaal klaar voor op de openingsavond van ‘We will rock you’. Een musical doordrenkt met muziek van - je raadt het al – Queen! De gordijnen gaan open… het decor maakt meteen een verpletterende indruk en dat blijft de hele voorstelling zo, met snelle wissels worden we telkens opnieuw verrast.

Het verhaal
We komen terecht in een wervelwind die de ‘toekomst’ heet. Waarin men nog nooit gehoord heeft van televisie, muziekinstrumenten en laat staan radio gaga. Technologie is leidend in deze nieuwe tijd. De gevestigde orde wordt geleid door the Killer Queen, een grande dame met een gouden strot. Een strijd ontstaat tussen de volgers van deze moderne grootheid en de bohemians, de verloren zielen die leven vanuit hun liefde voor muziek. Muziek maak je voor diegen(en) die je liefhebt en de liefde voor deze échte muziek zal nooit verloren gaan, ook niet in technologie.

"Before internet gaga. There was real life. Real love."

De muziek
De muziek van Queen komt in de volledige breedte voorbij en alle klassiekers komen aan bod, fans worden op hun wenken bediend. Waar bij het eerste ‘meeklap-nummer’ de zaal nog moet worden aangemoedigd, gaat dit bij de volgende nummers telkens vanzelf. Er hangt een goede sfeer in het publiek of beter gezegd; vibe. En net als je denkt dat het ‘patsboem’ over is, komt de grande finale met snerpende gitaarsolo’s en – spoiler alert – de langverwachte spectaculaire uitvoering van Bohemian Rhapsody.

Zin in een rustige avond? Blijf dan thuis. Want geloof ons: they will rock you!
Goed en handig om te weten is dat deze musical volledig in het Engels is.

We will rock you is nog tot en met zondag 2 februari te zien in Parkstad Limburg Theaters.