Virtuele Vrijheidsmaaltijd in Heerlen op dinsdag 5 mei

2020 staat in het teken van 75 jaar bevrijding, maar 2020 staat ook in het teken van een grote beperking in onze vrijheid door het coronavirus. Fysiek met elkaar de vrijheid vieren kan hierdoor helaas niet. Heerlen Mijn Stad roept daarom op tot een Virtuele Vrijheidsmaaltijd op dinsdag 5 mei.

Nodig je familie, vrienden of misschien wel die alleenstaande vrouw van de overkant uit voor een virtuele maaltijd. Dek je tafel gezellig in, met een mooi kleedje, kaarsje erbij, je kent het wel. Videobel elkaar en start om 19.00 uur aan de eerste gang. Op deze manier kun je op afstand toch samen eten. Doe je aan de Ramadan, dan begin je om 21.05 uur (zonsondergang).


Vrijheidsmenu
Hoe leuk is het als je niet alleen op dezelfde tijd eet, maar ook nog dezelfde verrassende maaltijd op tafel zet. Speciaal voor de Virtuele Vrijheidsmaaltijd heeft Heerlen Mijn Stad een aantal enthousiaste thuiskoks gevraagd om een menu, bestaande uit recepten die de diversiteit van onze stad aantonen, samen te stellen. Heb je zelf nog een lekker recept dat iedereen een keer gemaakt moet hebben? Deel het gerust met ons (en de rest van Heerlen)!


Recepten (.pdf)


(Tafel)gesprek
Ben je alleen en wil je op dinsdag 5 mei toch even (na)keuvelen, een goed gesprek voeren of even je verhaal kwijt? Laat het ons weten via [email protected] en dan gaan we kijken of we een geschikte gesprekspartner c.q. telefonische tafelgast voor je kunnen vinden. Vol = vol. Ook als het je leuk lijkt om op deze dag (video)beller te worden, mag je je aanmelden via hetzelfde e-mailadres.

Update: het is niet meer mogelijk je aan te melden als 'gesprekspartner zoekende'. Wel nog als (video)beller.