UCI BMX Freestyle-wedstrijd tijdens Pro Freestyle in Heerlen

Limburg trekt UCI BMX Freestyle wedstrijd aan...

BMX freestyle in Limburg

De provincie Limburg en gemeente Heerlen hebben samen met de KNWU en sportevenement Pro Freestyle een internationale UCI BMX Freestyle-wedstrijd aangetrokken.

Het is de 2e UCI-wedstrijd sinds de bekendmaking dat BMX Freestyle op de Olympische Spelen van Tokyo op het programma staat. De wedstrijd wordt verreden tijdens freestyle en urban sporttoernooi Pro Freestyle op 21, 22 en 23 september 2018. Naast BMX staan ook freestyle mountainbiken, inline skaten en steppen op het programma.

Creativiteit en spektakel in 2 runs

“Tijdens twee runs van elk één minuut is het de bedoeling om zoveel mogelijk sprongen te maken en trucs te laten zien. Creativiteit is hierbij belangrijk, want de jury bepaalt hoeveel punten je voor elke sprong/truc krijgt en de sporter met de meeste punten wint”, aldus de KNWU.

Totaal zullen 20 jongens en een handvol meiden strijden om de prijzenpot van € 5.500 en punten voor het internationale UCI BMX Freestyle Park klassement.

UCI BMX Freestyle: programma
Vrijdag 21 september training 14:00 Zaterdag 22 september kwalificaties 15:30 Zondag 23 september finales 17:00

Wereldkampioen steppen

Tijdens Pro Freestyle laten 25 van werelds beste stuntsteppers (scoot) hun tricks en whips zien. Jordan Clark is een van de riders en heeft dit jaar de Europese en wereldtitel binnengehaald. En is driemaal winnaar van beide titels. Op vrijdag, zaterdag en zondag zijn de achtereenvolgens de best trick contest, kwalificaties en finales.

Zie het volledige programma en tijden op http://www.profreestyle.nl/sch... zaterdag wordt op het parcours van Pro Freestyle de Popronde Heerlen 2018 geopend met een optreden van Gil & Megas (hiphop).

Gratis bezoeken

Pro Freestyle Heerlen-Limburg wordt voor de 3e achtereenvolgende keer georganiseerd in het centrum van Heerlen. Met als doel het presenteren van urban en freestyle sporten als topsport. Voor de sportieve bezoeker is er de mogelijkheid om zelf te rijden op pumptrack van Wood15. Over drie dagen verwacht de organisatie 10.000 tot 15.000 bezoekers. Het gehele evenement is gratis toegankelijk.