Tijdelijke vintage-winkel opent zaterdag 25 september in Heerlen-Centrum

Een nieuw creatief hoekje is geboren! In de Akerstraat in Heerlen-Centrum kun je al sinds begin augustus Heerlense kunst kopen bij de Kunstboetiek en nu komt daar vanaf zaterdag 25 september a.s. het snuffelen tussen vintage meubels en (woon)accessoires bij. Akerstraat 9 en 11a mogen tot het einde van dit jaar - op deze manier - tijdelijk worden ingevuld dankzij VOC en op initiatief én met ondersteuning van stadspromotiebrigade Heerlen Mijn Stad.

Vintage oftewel tweedehands meubels met een bepaalde uitstraling kopen is helemaal hip. Het is een (milieu)bewuste keuze en het geeft je interieur vaak net dat beetje extra. De tijdelijke vintage-winkel aan de Akerstraat 11a wordt bemenst door de Heerlense vintage-verzamelaars en -liefhebbers achter ‘Puck en Bernice’ en ‘Funny Farm Vintage’. Dit is zoals ze zich zelf omschrijven:

“Puck en Bernice is ontstaan uit een gedeelde liefde voor tweedehands spullen. Wij willen laten zien dat er in vintage veel karakter zit en dat je niet altijd iets gloedjenieuw hoeft te kopen om je huis jouw thuis te maken.”

“Bij Funny Farm Vintage kun je vintage en vintage-geïnspireerde spullen shoppen. Allerlei spullen om jezelf, je huis of busje om te toveren in hippiesferen. Bij ons draait alles om het recyclen en schoonhouden van onze planeet. Bijvoorbeeld: wist je dat er 2.700 liter water nodig is om een nieuw katoenen T-shirt te maken? Tweedehands winkelen is daarom altijd een milieuvriendelijkere optie. Dit komt omdat wanneer je een gebruikt item koopt, je bespaart op alle middelen die nodig waren om dat item te maken.”

Opening op 25 september
De Kunstboetiek is geopend op 7 augustus jl. en blijft open tot het einde van dit jaar op nummertje 9 in de Akerstraat en op 11a sluiten ‘Puck en Bernice’ en ‘Funny Farm Vintage’ zich hierbij aan. De openingsdag van de tijdelijke vintage-winkel is op zaterdag 25 september van 10.00 tot 17.00 uur. Wees erbij en zet thuis maar alvast wat spullen opzij!

Het is mooi om te zien dat de Akerstraat (zijde Bijsmans) spontaan is veranderd in een soort proeftuin voor nieuwe creatieve concepten die een uitstekende toevoeging zijn op het al diverse winkelaanbod van Heerlen-Centrum. Heerlen Mijn Stad wil nogmaals VOC bedanken voor de prettige samenwerking hierin.

Foto: David Doelen / Heerlen Mijn Stad