Thermenmuseum Heerlen en De Vondst vanaf vandaag weer open

Zowel het Thermenmuseum als archeologisch centrum De Vondst openen vanaf vandaag weer hun deuren. Beide locaties hebben maatregelen getroffen om je bezoek zo veilig mogelijk te maken. Het Thermenmuseum biedt daarnaast een vernieuwde beleving voor de bezoekers.

Thermenmuseum
In de afgelopen weken is er hard gewerkt om het Thermenmuseum op een nieuwe manier toegankelijk te maken. Er is een prachtige loopburg geplaatst vanwaar je het badhuis van ontzettend dichtbij kunt bekijken. Je kunt het Romeinse verleden bijna aanraken.

Kaarten voor het Thermenmuseum zijn op dit moment enkel online te reserveren. Ook geldt er een maximaal aantal bezoekers van 200 personen per dag. Groepsbezoeken en rondleidingen zijn voorlopig helaas niet mogelijk. De veilige looproutes zijn duidelijk aangegeven en iedere bezoeker krijgt een aangepaste plattegrond mee. Klik hier voor meer informatie over de getroffen maatregelen.

De Vondst
De Vondst is het centrum voor archeologie in Limburg en vanaf vandaag weer open voor bezoekers. Je kunt hier allerlei interessante bodemvondsten bewonderen en ook de mini-expositie ‘ITTA – van skelet tot portret’ bezoeken. ITTA toont de gezichtsreconstructie van een middeleeuwse dame uit Itteren. Wie was deze vrouw? Wanneer leefde zij? Hoe oud is ze geworden? Was ze van eenvoudige komaf of juist niet? Op al deze vragen krijg je antwoord.

De Vondst mag tot 30 bezoekers tegelijk binnenlaten. Reserveren is niet nodig/mogelijk omdat bij De Vondst geen entree is, maar er wordt wel verzocht om maximaal in tweetallen te komen. Verder zijn alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen getroffen om ieders veiligheid maximaal te garanderen.

Activiteiten zoals rondleidingen, workshops en de Archeohotspot worden binnenkort ook weer gepland. Check de agenda op www.devondst.nl/zien-doen/agenda voor meer informatie.

Foto: Thermenmuseum Heerlen