Stadswijnkelder Berns maakt een wijn speciaal voor Heerlen

Folker Theunissen van Stadswijnkelder Berns wil de horecaondernemers uit Heerlen steunen door de opbrengst van een pas op de markt gebrachte en speciaal samengestelde Heerlense wijn met hen te delen. De wijn is vanaf nu te koop in de bekendste slijterij van Heerlen aan de Geerstraat voor de prijs van € 8,95 en hiervan komt € 1 - via een gift aan het Ondernemersfonds Heerlen terecht bij de Heerlense horeca.

Wijn voor Heerlen
De wijn is verkrijgbaar in zowel een rode als witte variant. De rode wijn is een assemblage van hoofdzakelijk cabernet sauvignon en cabernet franc, aangevuld met merlot. De witte is een blend van Sauvignon blanc, viognier en muscat. Kruidig, zacht en fruitig. Beide wijnen zijn speciaal voor dit doeleinde gemaakt in de Languedoc, Côtes de Thongue.

Sympathiek van Stadswijnkelder Berns is dat vanuit de actie om een Heerlense wijn te verkopen een deel van de opbrengst wordt gedoneerd als bijdrage aan de Heerlense horeca die het afgelopen jaar klap na klap kreeg te verduren. De meeropbrengst wordt ingebracht bij het Ondernemersfonds Heerlen van waaruit projecten van ondernemers worden gefinancierd die het ondernemersklimaat en de samenwerking tussen ondernemers versterken. Gebiedsmanager Niek Mares van het fonds: “Het kan dan ook niet mooier dat projecten als bijvoorbeeld gastvrij-heerlen.nl en de QR-bezoekersregistratietool die de horecaondernemers van het Pancratiusplein samen met het Ondernemersfonds zijn gestart, met deze actie een extra financieel steuntje in de rug krijgt. Zo werken ondernemers samen aan een aantrekkelijker Heerlen, voor bezoekers en voor ondernemers."

Ook het stadspromotieteam van Heerlen Mijn Stad is enthousiast over de actie en heeft een bijdrage geleverd in de vorm van een echt Heerlens etiket voor op de wijnflessen. De Heerlense illustrator Amber Delahaye is gevraagd om een etiket te ontwerpen dat de goed opvalt, zelfs in een winkel met zoveel aanbod als Berns heeft. Het ontwerp van Amber gebruikt het oude ambacht van wijnmaken als symbool voor samenwerken in deze voor ondernemers moeilijke tijd. De Heerlense wijn is verkrijgbaar bij Stadswijnkelder Berns aan de Geerstraat nummer 26 in Heerlen-Centrum.

Foto's: Luc Lodder