Speciale activiteiten in het Migratiemuseum Heerlen

Het Migratiemuseum Heerlen in het Maankwartier is nog t/m 28 februari geopend. Ben je geïnteresseerd in het thema ‘migratie’ en de (mijn)geschiedenis van Heerlen, dan kun je elke woensdag, zaterdag en zondag tussen 12.00 en 18.00 uur gratis binnenlopen op Maanplein 52. Naast de vaste expositie worden er de komende tijd een aantal speciale activiteiten in en rondom het Migratiemuseum georganiseerd. Hieronder vind je een kort overzicht.

> 12 en 19 januari - Portretten & Verhalen
Samen met de Brunssumse fotograaf Hans Rutten willen we de komende maanden nieuwkomers in Parkstad gaan portretteren en hun verhalen vastleggen. We zijn hiervoor op zoek naar mensen die voor werk of voor veiligheid hier zijn gekomen.

> 13 januari - Introductie van het videoproject ‘IDENTITIES'
Presentatie van 7 videoportretten van zeven bewoners uit Maastricht met een migratieachtergrond. De portretten zullen daarna doorlopend te zien zijn in het Migratiemuseum Heerlen. Studio Take Twee wil ook Heerlen onderdeel van hun landelijke project maken.

> 30 januari - Terugblikdag Marokkaanse migratie
In 2019 is het precies 50 jaar geleden dat Nederland het eerste wervingsverdrag met Marokko sloot. Samen met het Marokko Instituut en het Limburgs Museum organiseren we een terugblikdag met film en gesprek.

> 9 februari - Italiaanse middag met rondleiding door Daniele Tasca
Het Migratiemuseum Heerlen en 1001 Italianen organiseren samen een middag over de Italiaanse migratie in Nederland. Met een rondleiding door de tentoonstelling ‘Niet Bang Zijn’ door Daniela Tasca en een nagesprek. Tevens presenteert 1001 Italianen die dag hun project Naam en toenaam.

> 13 februari - Kroegcollege #2: Leo Lucassen en PANDA's Inburgmodel
Een avond terug in de schoolbanken met migratie-expert én -optimist Leo Lucassen. In samenwerking met kunstenaarscollectief PANDA en singer-songwriter Harold K. Locatie: café Pelt.

> 28 februari - Finissage, wrap-up, epiloog
Finissage, wrap-up, epiloog van het pop-up Migratiemuseum Heerlen met diverse gasten.

Ga naar www.migratiemuseumheerlen.nl voor alle informatie.