Recordaantal bezoekers voor Theater Heerlen

2018 was het drukste jaar ooit voor Parkstad Limburg Theaters. Maar liefst 280.000 mensen hebben een of meerdere voorstellingen bezocht in ‘ons’ theater. Dit prachtaantal is vooral te danken aan de afwisselende en steeds verrassende programmering. Van wereldberoemde opera’s tot popconcerten en van showmusicals tot sierlijk ballet, noem maar op en het is de revue gepasseerd. Ook vaste waarden als theaterfestival Cultura Nova, jazzOUT! en Southern Blues Night maar zeker ook coproducties als Fiddler on the Roof, The Color Purple en het recente Soof de Musical hebben aan dit succes bijgedragen. Ook leuk om te vermelden is dat het genre ‘klassiek’ 11.000 bezoekers meer heeft getrokken dan in het jaar ervoor.

2019 in theaterland
In 2019 hoopt PLT dit record natuurlijk te overtreffen. Aan de programmering zal het in ieder geval niet liggen. Dit jaar staan er weer vele nationale en internationale topartiesten en –producties op de planken. Om maar met een paar namen te strooien: bossanova-koning Sergio Mendes, legendarische rockband Jethro Tull, de gruwelijk grappige musical van The Addams Family en de razend populaire Arjen Lubach. En dit is slechts een handjevol... Neus vooral eens op www.plt.nl naar wie er allemaal nog meer komen.

Nationaal Theaterweekend: alle voorstellingen €10,-
Als je nog nooit een stap binnen het theater hebt gezet, is het Nationaal Theaterweekend misschien een ideale gelegenheid hiervoor. Want ooit moet de eerste keer zijn en als je een voorstelling voor slechts €10,- kunt bezoeken, is dat mooi meegenomen, of niet?!

In het Nationaal Theaterweekend (vrijdag 25 t/m zondag 27 januari) kun je o.a. naar de volgende voorstellingen:

  • Hans Dulfer Plays The Blues
  • Kruistocht in Spijkerbroek (jeugdmusical)
  • Scapino Ballet Rotterdam – Twools
  • … en nog veel meer!

Klik hier voor meer informatie en tickets