Per 1 juni mogen de horeca, bioscopen, theaters en musea weer gedeeltelijk open

De coronamaatregelen worden geleidelijk aan versoepeld meldt het kabinet zojuist in een live persconferentie. Vanaf maandag 11 mei mogen contactberoepen, zoals kappers en schoonheidsspecialisten, de deuren weer openen. In juni mogen de horeca, bioscopen, theaters en musea weer gedeeltelijk open.

Voor de kapperszaken betekent het dat het verplicht wordt om enkel op afspraak te knippen. Bij het maken van een telefonische afspraak moeten de beoefenaars van de contactberoepen informeren of iemand COVID-19-klachten heeft. Het kabinet maakt de afweging dat mondkapjes in dat geval niet noodzakelijk zijn. De 1,5 meter afstand moet waar mogelijk worden bewaard.

Per 1 juni mogen ook de horeca, musea, theaters en bioscopen de deuren weer openen, maar dan wel onder de voorwaarde dat 1,5 meter afstand wordt gehouden, er extra hygiënemaatregelen worden genomen en bezoekers een plek moeten reserveren. Daarvoor geldt een maximum van 30 personen. Dit betekent dat terrassen deels weer open kunnen. Per 1 juli – indien alles goed gaat – wordt dit aantal verhoogd naar 100 personen.

Maatregelen als vermijd drukte, werk zoveel mogelijk thuis, houd 1,5 meter afstand, was vaak je handen en blijf thuis als je klachten hebt blijven in stand.

Klik hier voor actuele informatie over het coronavirus en de maatregelen