Parkstad Culinair strikt voormalig kok van één van de beste restaurants ter wereld

Victor Garvey komt met een team naar Parkstad Culinair. De topkok is opgeleid bij het voormalige Spaanse sterrenrestaurant El Bulli en met Michelinsterren beloond in Californië. Uit Londen wordt een team onder leiding van de gerenommeerde internationale kok Victor Garvey ingevlogen. Daarin staat de Catalaanse keuken centraal.

Michelinsterren
Victor Garvey groeide op in Barcelona als zoon van een Spaanse moeder en een Amerikaanse vader. Hij werd opgeleid bij El Bulli van Ferran Adrià, dat enkele jaren te boek stond als ’s werelds beste restaurant. Later werkte hij als chef de partie bij Noma in Kopenhagen, dat eveneens enkele jaren als ’s werelds beste eetgelegenheid te boek stond. Garvey kreeg zelf één en twee Michelinsterren toen hij de scepter zwaaide in restaurants in Venice en Las Vegas. De laatste jaren werkt de topkok in Londen, waar hij naam maakte met zijn eigen tapasrestaurant Rambla (plaats 77 in de ranglijst van 100 beste restaurants in Engeland).

Mark Meijer, organisator van Parkstad Culinair, is blij met Victor Garve:
"Het is mooi dat zo’n stand investeert in wat je een culinaire wandeling zou kunnen noemen. Dit is regio-overstijgend.”

Parkstad Culinair vindt van van 5 tot en met 8 september op het Pancratiusplein in Heerlen biedt voor ieder wat wils met stands van:

  • Smaak & Vermaak | Heerlen
  • Eetlokaal Zaartje | Heerlen
  • Beerkompanie | Heerlen
  • Live Piano's (gaat binnenkort open in het oude pand van Naar Huis) | Heerlen
  • Kasteel Hoogenweerth/Quadakkers | Maastricht/Voerendaal
  • Rudy's | Landgraaf
  • Chi Kookt | Maastricht
  • Les | Kerkrade
  • Bienvenue | Maaseik

Bron: Dagblad de Limburger 29-07-2019